12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Nije vijest da je pas gricnuo poštara, nego da je poštar osvojio srce čuvarkuće

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Parafrazirajući poznatu definiciju vijesti nije vijest da je pas ugrizao čovjek, nego da je čovjek ugrizao psa, najnoviju poštansku markicu ljubavi poštara i psa ilustrira strip karikatura Srećka Puntarića koji već pola stoljeća uveseljava ljude domišljatim, jedinstvenim, pametnim i prepoznatljivim Felixom.

Foto: HP

U razgovoru s našim poštarom pri dolasku na kućna ili dvorišna vrata, uz postojan lavež koji najavljuje nepoznatog gosta, prvo pitanje je, imate li psa?!

S obzirom na iskustva, znamo i zašto. Utoliko je zanimljiva i svakodnevici bliska ova karikatura.


U optjecaj je markica krenula danas iz serije „Popularna kultura“. Autorica marke nominalne vrijednosti 1,32 eura je dizajnerica Alenka Lalić. Marka je izdana kao prigodni poštanski blok na temu karikature, sastoji od četiriju maraka, a otisnut je u nakladi od 20.000 primjeraka. Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana.

Puntarićeve karikature svakodnevno nasmijavaju razotkrivanjem ljudske gluposti i naivnosti, ukazuju na zablude i pohlepu, na male slabosti pojedinca i velike pogreške društvenih sustava i politike – karikature koje stvaraju dojam da bi uz malo dobre volje već sutra svijet mogao biti bolje mjesto nego što je danas.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno