21 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

Nika Turković predstavila novi album na 90,2 MHz

Više od autora

- vl promo-

Odličan početak za našu emisiju na Radio Vinkovcima kao i za mladu kantautoricu Niku Turković koja nam je otvorila prvu ovogodišnju Špicu subotom.

Javila nam se povodom njezinog prvog albuma ’11’ koji je izašao, simbolično, 11. siječnja.

Otkako je krenula s povećim angažmanom na svome glazbenom putu i pjesmom ‘U mraku’ iz 2019. donijela nam je jedan novi i moderan zvuk koji je osvježio našu scenu.

„Kada sam krenula raditi onako kako sam osjećala da mogu 2019. godine, i prvi singl ‘U mraku’ koji sam objavila s najviše strahopoštovanja, od tada sam sve isključivo radila i gradila onako kako sam smatrala da je ispravno. Cilj je bio napraviti album, imali smo ga spremnog i čekali da ugleda svjetlo dana. Bilo je pitanje vremena i okolnosti”, priča nam Nika.

Njen snažni i emotivni vokal u kombinaciji akustičnog zvuka s dozom električnih elemenata u modernom, suvremenom aranžmanu podsjeća na globalne fenomene.


„Nadam se da smo po tom nekom načinu i prepoznatljivi”, dodaje i pojašnjava naziv albuma, odnosno što za nju znači broj 11.

„Broj 11 označava cjelinu, nešto što me prati kroz život. Tu je sažeto tri godine moga rasta, što emotivnog, ljudskog pa i glazbenog”, dodaje mlada glazbenica i kaže kako zadnje tri pjesme najviše oslikavaju što se dalje može očekivati od nje.

Na albumu se nalazi i suradnja s omiljenim joj izvođačima Pocket Palma, kao i dvije potpuno nove pjesme ‘Sama’ i ‘Mrzim’.

„Kroz tekst pjesme ‘Bolja’, unijeli smo sve naslove mojih dosadašnjih stvari. Lijepo mi je vidjeti koliko smo svi kolektivno u procesu i koliko smo u toj maloj obitelji narasli”, zaključuje Turković te zahvaljuje svima koji su radili na albumu, a posebno Ivanu Pešutu koji je gotovo sve isproducirao.

Pjesme s albuma ’11’ možete slušati na Radio Vinkovcima. N.V.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno