18 C
Vinkovci
Subota, 25. svibnja 2024.

Nikad više sudionika na petoj rekreativnoj biciklijadi Tour natur

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Dolaskom sunčanog i toplog vremena na red je došla još jedna vinkovačka rekreativna peta biciklijada „Tour natur” koja će se održati u subotu 11. svibnja. S obzirom kako su počeli radovi na izgradnji kružnog toka na obilaznici prema Andrijaševcima dogodila se mala promjena u ruti ovogodišnje biciklijade.

„Morali smo promijeniti rutu iz objektivnih razloga. Kako radimo biciklijadu u suradnji s Biciklističkim klubom Sokol Vinkovci, Tomislav Zadro je zadužen za taj dio da odredi koja bi dionica bili najzanimljivija za naše sudionike. Naravno, uzimajući u obzir da bude prilagođena svim uzrastima jer je ovo rekreativna biciklijada i želimo da se ljudi opuste i zabave te da im vožnja bude ugodna”, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca Martina Matković.


Kako sudionicima ne bi bilo previše dosadno, ruta je zamišljena sa startom na Trgu bana Josipa Šokčevića pa se Dugom ulicom ide preko novog nadvožnjaka na Borince gdje je kod kapelice okret i povratak preko nadvožnjaka do Genscherove ulice, a nakon prelaska mosta skreće se desno i Žanićevom ulicom ide do Sopota i Šokačkog stana gdje završna postaja. Majice i ruksak vrećice osigurani su za prvih 500 prijavljenih, no taj broj je uvelike premašen pa će na startu ovogodišnje biciklijade biti preko 600 sudionika. Prijavom se osigurava sudjelovanje u tomboli u kojoj postoji mogućnost osvajanja vrijednih nagrada koje osigurava Turistička zajednica, a dio nagrada pokriva i Bike Zone Vinkovci.

Iz Turističke zajednice grada Vinkovaca nisu očekivali ovako veliki broj prijavljenih, no s obzirom kako postoji mogućnost prijave na licu mjesta u subotu od 9:00 sati, mogla bi ovo biti biciklijada s rekordnim brojem prijavljenih. „Svakako pozivamo zainteresirane koji još to nisu učinili da se prijave i uživaju u lijepoj zabavi i laganoj vožnjici ulicama našeg grada. Hvala svim našim sponzorima i Gradu Vinkovci koji nas podržava i nadamo se lijepom vremenu u subotu”, zaključila je direktorica vinkovačke turističke zajednice Martina Matković.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno