11 C
Vinkovci
Petak, 9. prosinca 2022.

“Nikada se ne umaramo jer je u Bogu sve lako”

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Sutra obilježavamo crkveni god Župe Bezgrešnog Srca Marijina, a povodom toga, Frama Vinkovci odlučila je organizirati  hvalevrijednu akciju kojom će razveseliti mnoge župljane. Kako ističu iz ove zajednice mladih, ne radi se o nekom službenom projektu, nego o jednoj skromnoj akciji izrade nabožnih predmeta.

Framašice Nikolina Kalić, Sara Božić i Ivana Maroslavac ispričale su nam kako članovi i volonteri izrađuju krunice koje će prodavati na štandu za kirvaj Župe Bezgrešnog Srca Marijina. Svi članovi zajednice su ujedno i volonteri, okupljaju se dobrovoljno, a u izradi sudjeluje većina, kako tko i kada može, iako je to većinom brojka od oko 20 mladih.

“Smatramo da svaka Frama, osim redovnih aktivnosti, ostatku Crkve može ponuditi puno toga, pa tako i materijalnog. Uz poticaj našeg župnika odlučili smo krenuti s nečim iznimno potrebnim, jednostavnim za izraditi, a uvijek jedinstvenim“, istaknule su ove vrijedne članice te dodale: “To je jedna mala manufaktura, svatko se brine o jednom djeliću krunice; radimo, ali se nikada ne umaramo jer je u Bogu sve lako, volimo se okupljati na susretima izrade i uvijek se kući vraćamo puni veselja, radosti i Božje ljubavi“.

 

Krunice su počeli izrađivati tjedan dana pred blagdan sv. Antuna Padovanskog, a prave onoliko koliko ih vodi Duh Sveti. Materijala imaju dovoljno i trude se izraditi toliko da svatko tko želi može kupiti jednu ili dvije. Frami u Vinkovcima ovo je prva ovakva akcija, a napominju kako su troškovi za aktivnosti Zajednice iznimno veliki koje jednostavno ne mogu u potpunosti pokriti. Stoga su se odlučili na prodaju krunica koja će im pomoći u radu, ali i razveseliti vjernike koji će kupovinom krunice dobiti priliku pomoći drugome.

“Isprva je zamišljeno da se krunice prodaju samo na našem kirvaju, ali kako naši fratri djeluju i u samostanu sv. Antuna, ovaj blagdan pokazao se kao odlična prilika pokazati vjernicima što sve Frama može ponuditi, a da se za to ne mora dolaziti u našu Župu. Nadamo se da će što više vjernika prepoznati naš trud i želju da na neki način pridonesemo našoj i njihovoj duhovnosti i odazvati se kupnji naših radova“, rekle su Nikolina, Ivana i Sara.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno