7 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. ožujka 2024.

Nina Kraljić s pjesmom Oj meglica pobijedila na festivalu Pjesme Podravine i Podravlja – Pitomača 2018.

Više od autora

- vl promo-

Na ovogodišnjem izdanju glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja – Pitomača 2018., Nina Kraljić je zajedno s Tamburaškim orkestrom HRT-a izvela pjesmu ‘Oj meglica’ te svojom nadahnutom interpretacijom oduševila gledatelje i sve prisutne na festivalu. “Pjesmu “Oj meglica” otpjevala sam s oduševljenjem i zavoljela na “prvu”, čim sam je čula. Ona odražava moj senzibilitet i onu iskrenu emociju u dirljivoj priči o tužnoj ljubavi.”  – izjavila je.

26. Festival Podravine i Podravlja u Pitomači ove je godine prvi put imao i natjecateljski dio tijekom kojeg je nastupila i Nina s pjesmom “Oj meglica”. Autor teksta Leonardo Čeči Baksa i autor glazbe i aranžmana Toni Eterović, pokazali su se kao dobitna kombinacija jer je osim osvojene prve nagrade, pjesma osvojila i nagradu ‘Drago Britvić za najbolji tekst na kajkavskom narječju.

“Zahvaljujem autorima na ukazanom povjerenju i na tome što su upravo mene odabrali za ovu divnu pjesmu. Prekrasno je i to što su organizatori ove godine uveli nagradu Drago Britvić u cilju promicanja kvalitetnih tekstova kao budući putokaz svim tekstopiscima te svima nama koji glazbu i pišemo i interpretiramo. Smatram da je glazba univerzalan jezik koji ima moć dotaknuti ljude u dušu, otpjevana na bilo kojem dijalektu i jeziku. Ova pjesma oslanja se na, i dočarava prekrasne međimurske motive i snagu Drave kroz tugaljivu tematiku ljubavi koja je došla kraju.” – izjavila je Nina.“Raduje me i vijest da je pjesma, iako sam ju javno izvela tek nedavno, na Festivalu prije mjesec dana uživo uz Tamburaški orkestar HRT – već ima i još jednu verziju i to u izvedbi Amire Medunjanin koju iznimno cijenim.” – Nina Kraljić

Nakon pobjede na prvom hrvatskom natjecanju The Voice, nagrade Porin, nedavnom gostovanju u Sarajevu na manifestaciji Baščaršijske noći 2018. – gdje je Nina oduševila upravo svojim etno repertoarom – i ova nagrada je pokazatelj iznimnog talenta i svestranosti mlade glazbenice koja nezaustavljivo, velikim koracima kroči naprijed!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno