14 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Norveški avant-garde-prog-metal band Vulture Industries u studenom gostuju u Močvari

Više od autora

- vl promo-Vulture Industries u zagrebačku Močvaru stižu u subotu 25. studenog gdje će na koncertu promovirati novi album ‘Stranger Times’ kojeg će objaviti u rujnu.

Iako je sve teže pronaći kvalitetne izvođače za koje možemo napisati “premijerno u Hrvatskoj”, da to nije nemoguća misija uvjerit ćete se na gostovanju Norvežana Vulture Industries. Da nikad ranije nisu nastupili kod nas morat ćete vjerovati na riječ (ako ne nama onda googleu), a da su kvalitetni ogromnom broju kritičara koji ih zadnjih nekoliko godina proglašavaju najboljim avantgarde experimental metal bendom na svijetu.

A u prijevodu to znači (zvuči) svega pomalo, od Faith No More i Mr Bungle preko Sisters of Mercy i Danzig do Ulver, Enslaved i melodičnog death metala. Po želji ubacite i mrvice Nick Cavea i Tom Waitsa i eto vam, na prvi pogled, potpuno sumanute, a opet sjajne glazbene kombinacije. Da su zaista prihvaćeni od šarolike publike dovoljno govori letimičan pogled na popis bendova koji su ih zvali na turneje. Ekstremni mračnjaci poput Taake i Helheim, avangardni Arcturus ili pak prog metalci poput Leprous samo su neka od imena s kojima su Vulture Industries putovali Europom.

A mi smo jako sretni što će ih konačno jedno od putovanja dovući i u Močvaru. Tom prilikom bend će, uz presjek dosadašnje karijere, predstaviti svoj četvrti album ‘Stranger Times’ koji će 22. rujna objaviti kultni Season of Mist.

LOST AMONG LIARS, 2013 [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno