15 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. ožujka 2024.

Nova donacija opreme vatrogascima još jedna kolegijalna gesta

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Potvrda još jedne prijateljske suradnje dvaju županijskih vatrogasnih zajednica, najnovija je donacija potrošne, ali skupe vatrogasne opreme pristigla u dvorište Javne vatrogasne postrojbe. Rukavice, čizme i ostalo potrebno pri intervencijama, danas je stiglo u Vinkovce.

“Kolege iz Hrvatske vatrogasne zajednice s nalogom Glavnog vatrogasnog zapovjednika donijele su sredstva za gašenje, dakle pjenilo, opremu za gašenje – cjevine, zaštitnu opremu koja je vrlo skupa tako da će i ova pomoć države vjerojatno dobro doći Javnoj vatrogasnoj postrojbi, ali i cijeloj Vukovarsko-srijemskoj županiji”, istaknuo je Zoran Pakšec glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske, zadovoljan što je ovih dana uz svoje kolege u najistočnijoj hrvatskoj županiji. Naime, njegove su postrojbe dva dana pomagale u saniranju šteta nakon olujnog nevremena, a po zapovjedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika.


“Jako smo dobra ekipa jer mi vatrogasci, povezani smo i prijateljstvom. U prilog tome ide da kao Županijski vatrogasni zapovjednik nisam izdao ni jednu zapovjed u ovoj oluji sa oko 1000 intervencija na cijeloj županiji. Onda je jasno na koliko visokoj prijateljskoj razini je naša suradnja od županijske prema gradskoj odnosno općinskoj zapovjednoj liniji, a evo i međužupanijskoj”, naglasio je Krešimir Jelić.

“Naši vatrogasci znaju ključ uspjeha. U sinergiji rješavaju sve probleme. Prije svega, oni su, vidi se, ne samo kolege nego i prijatelji, uskačući jedni drugima u pomoć kada je najpotrebnije i najteže, stoje jedni uz druge i rješavaju probleme bilo da je riječ o požaru ili olujnom nevremenu kakvo smo imali sada”, primjećuje zamjenik gradonačelnika Josip Romić prilikom uručenja donacije.

“Mi koji vodimo postrojbe i naše ustanove znamo koliko je to skupo i koliko opterećuje osnivače Gradove i Općine tako da zahvaljujemo na velikoj donaciji Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici u zajedničko ime, a koja će biti spremna za zaštitu građana i imovine”, dodao je Pakšec, a zahvalio Romić istaknuvši koliko je ova gesta bitna i korisna kako bi domaći vatrogasci mogli pravovremeno izlaziti na intervencije i maksimalno profesionalno odrađivati svoj posao.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno