Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, vrijeme i dalje nije povoljno za aviotretiranje komaraca. Iz Veterinarske stanice Vinkovci izvjestili su kako se stoga akcija aviotretiranja komaraca na širem vinkovačkom području odgađa za još jedan dan.

Tako će akcija najavljena za danas na području općine Nuštar i grada Vinkovaca biti provedena sutra, 10. srpnja, od 19 do 21 sat.

Također, akcija najavljena za sutra bit će provedena u četvrtak, 11. srpnja, prema najavljenom rasporedu. Od 5 do 8 sati: Komletinci, Otok, Privlaka, Lipovac, Apševci, Podgrađe, D. N. Selo, Nijemci, Banovci, Vk. Banovci, Đeletovci, Vođinci, Rokovci, Andrijaševci. Od 19 do 21 sat: Korog, Antin, An. Mlaka, Tordinci, Cerna, Šiškovci, Ivankovo, Prkovci, Retkovci, Stari i Novi Mikanovci.

Koristit će se insekticidi odobreni od Ministarstva zdravstva RH i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije za primjenu u naseljenim mjestima, koji su bez štetnih učinaka na zdravlje ljudi i toplokrvnih životinja.

Ipak, građani koji imaju problema sa zdravljem i malu djecu, u vrijeme akcije ne bi trebali izlaziti iz kuće te bi trebali zatvoriti prozore.

Za vrijeme aviotretiranja pčelari trebaju zatvoriti košnice.

I dalje akcija ovisi o vremenskim uvjetima pa nije isključena niti mogućnost nove odgode.