4 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Nova turistička atrakcija u Općini Nijemci

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

U Općini Nijemci, vodećem partneru u provedbi projekta Pannonia-Adria Connection (PA.CON), na izletištu Sopotac, svečano je otvorena nova turistička infrastruktura izgrađene u sklopu projekta PA.CON koja obuhvaća Lučni pješačko-biciklistički most, biciklističku stazu “Šumama Srijema” dugu 44 km, multimedijalnu kuću na izletištu Sopotac, 5 punktova na području općine opremljenih bike self servisima za popravak bicikala, klamericama i spiralama za odlaganje bicikala, klupama, koševima i turističkim kartama.

Kroz projekt PA.CON postavljena je solarna punionica za električne bicikle, izgrađeno je drveno spremište za bicikle te postavljena rasvjeta na dječjem igralištu i prilazna rampa za osobe smanjene pokretljivosti.

U centru Nijemaca postavljen je 3D znak I ♥ NIJEMCI.


Ovim projektom Općina Nijemci dobit će jednu novu turističku ponudu, a poboljšanje prirodnog dobra ogleda se u ulaganju u infrastrukturu koja prvenstveno objedinjuje postojeću turističku točku Sopotac i šumu Spačva u jedno cjelovito turističko odredište za promatranje ptica.

Uz Općinu Nijemci, partneri na projektu su Grad Tuzla i Udruženje za razvoj NERDA iz Bosne i Hercegovine te Centar za zaštitu i proučavanje ptica i Javno poduzeće za nacionalne parkove Crne Gore iz Crne Gore. Glavni cilj ovog projekta je izravno doprinijeti razvoju održivog turizma u ciljanoj regiji (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora), korištenjem i aktiviranjem neiskorištenih prirodnih resursa i dobara povezanih orinto-faunom.

Projekt PA.CON u vrijednosti 1.870.267,64 eura sufinanciran je iz 2. Poziva Programa Interreg IPA CBC Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro 2014.-2020. sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije. Cilj je održivi razvoj turizma neiskorištenih prirodnih resursa.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno