U novu opremu za proizvodni pogon Vukovarskog piva tvrtka K pivovari investirala je 850.000 kuna. Nova oprema obuhvaća dodatna četiri fermentora, od kojih tri ima volumen 33 hektolitara, a jedan 20 hektolitara te cilindrični spremnik od 33 hektolitara. Uz to, ova tvrtka uložila je u novu etiketirku i pisač.

Ovom investicijom dodatno će se povećati proizvodni kapacitet mikro pivovare, odnosno s dosadašnjih 5.000 hektolitara godišnje na 6.500 hektolitara godišnje.

Proizvodni pogon u kojem se proizvodi Vukovarsko pivo nalazi se u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, na prostoru poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar, a otvoren je u kolovozu prošle godine.

Inače, kako bi potaknula daljnja ulaganja u Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju, Zagrebačka je pivovara preko tvrtke kćeri K pivovari u pogon uložila 11 milijun kuna.

“Nakon otvaranja proizvodnog pogona u Vukovaru naša ulaganja nisu završila. Kontinuirano smo razmišljali o dodatnoj modernizaciji proizvodnje, posebice u smjeru povećanja proizvodnih kapaciteta te smo izuzetno sretni što smo to napokon i ostvarili. Ovom investicijom želimo Vukovarskom pivu dati mjesto na tržištu koje zaslužuje”, ističe direktor tvrtke Mario Duvnjak. Vukovarsko pivo proizvodi se prema originalnom receptu, a riječ je o svijetlom, nepasteriziranom i filtriranom pivu koje se, kada se prodavalo u manjim kafićima i trgovinama, među prvima u Hrvatskoj istaknulo kao pivo male proizvodnje.