Mještani Novih Jankovaca uskoro bi trebali dobiti novi Dom kulture, mjesto koje će biti dostupno lokalnom stanovništvu, posjetiteljima i raznim interesnim skupinama koje uključuju udruge društvenih i humanitarnih djelatnosti, ustanove, gospodarstvenike, te sve koji mogu doprinijeti kvalitetnijim kulturnim i obrazovnim sadržajima na području ove općine. Naime, Načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević u srijedu je u Zagrebu potpisao Ugovor o financiranju izgradnje Doma kulture u Novim Jankovcima za tip operacije 7.4.1 “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Ukupna vrijednost projekta je 5.303.831 kuna, a financiran je iz proračuna EU kroz Mjeru 7 u udjelu od 85%, te iz proračuna Republike Hrvatske kroz Mjeru 7 u udjelu od 15%.

“Izgradnjom Doma kulture u naselju Novi Jankovci osigurat će se adekvatni prostori za djelovanje društvenih i kulturnih udruga prilagođavajući prostor raznim događanjima. Omogućit će se provođenje aktivnosti od interesa za opće dobro i poboljšati kvaliteta života podizanjem društvene i komunalne infrastrukture”, ističu u Općini Stari Jankovci. Iz ove općine obavještavaju da idući petak u općinskim prostorijama organiziraju besplatno savjetovanje “Nova znanja i nove mogućnosti za žene u Srijemu”. Na savjetovanje, koje počinje u 11 sati, pozivaju sve nezaposlene žene s područja Općine Stari Jankovci ali i šire. Prilika je ovo da se odazovu i sudjeluju na informativnom predavanju, te se na taj način informiraju, a zainteresirane i prijave na sudjelovanje u projektnim aktivnostima. Kroz projekt se nezaposlenim ženama omogućava besplatno pohađanje radionica motivacije, programa osposobljavanja i radionica za razvoj poduzetničkih vještina.