Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru je predstavila novi vizualni identitet i slogan, a turističku ponudu obogatili su i hologrami Lavoslava Ružičke, Nikole Iločkog i bana Josipa Šokčevića. Novi vizualni identitet i hologrami povijesnih osoba izrađeni su u sklopu turističkog projekta Virtualni i kulturni turizam – ViCTour, koji je sufinanciran sredstvima Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020. Vrijednost projekta je 920 tisuća eura, od čega je Vukovarsko-srijemska županija, kao njegov nositelj, sudjelovala s 280 tisuća eura.

“Novim vizualnim identitetom pozicioniramo Vukovarsko-srijemsku županiju kao jedinstvenu, cjelovitu i prepoznatljivu turističku destinaciju pod imenom “Srijem i Slavonija”. Do sada logotipovi pojedinih gradskih turističkih zajednica naše županije nisu imali zajedničkih elemenata, no sada se i vizualno i komunikacijski kroz zajednički slogan “Protkani zlatom” prepoznaje zajednička veza i pripadnost jedinstvenoj destinaciji. Priroda i čovjekov odnos s njom temelj su duha Srijema i Slavonije”, izjavila je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Novi vizualni identitet inspiriran je opusom Alberta Kinerta, rođenog Vinkovčanina, jednog od najvećih hrvatskih grafičara i ilustratora. Zlatna boja klasja žita, kukuruza, suncokreta, grožđa, lišća bogatih šuma, nošnji i dukata, pa sve do  Sunca, samo su neke od slika ovog područja koje su ilustrirane jednostavno i moderno. Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije, istaknuo je važnost ovakvih sadržaja za turističku ponudu te istaknuo: “Hologramski prikaz znamenitih osoba koje su rođene ili su u nekom dijelu svoga života živjele na prostoru Vukovarsko-srijemske županije, jedinstvena je turistička ponuda kakve nema u Hrvatskoj. Školarci već sada u velikom broju obilaze ove lokacije, a vjerujemo kako će za interes ovim zanimljivim projekcijama, kojima je cilj putem suvremenih tehnologija oživjeti duh prošlih vremena, iskazati i odrasli”.