Većina je kanadidata za uskrsne blagdane uzela stanku s obzirom na to da ih čeka dinamičnih mjesec dana tijekom kojih će se još ofenzivnije obraćati svojim ciljnim skupinama birača i neodlučnima.

Dok se u proteklih tjedan dana SDP žiteljima obratio samo uskrsnom čestitkom, nezavisni Josip Dabro povodom Dana zdravlja osvrće se na pandemiju koja je „promijenila odnos ljudi prema zdravlju…pri čemu je pogoršala pristup zdravstvenim uslugama i dovela do nejednakosti te stoga ne iznenađuje da je zdravstvena skrb mnogima u svijetu ostala nedostupna,” ocjenjuje. Za sutra je najavio predstavljanje svog programa pod sloganom “Mladost je rješenje.”.

HDZ-ov Damir Dekanić, kojemu većina upućenih predviđa siguran 2. krug, podršku je dao stranačkoj kandidatkinji za načelnicu Općine Ivankovo, odvjetnici Branki Raić-Sudar. Posebno je ponosan na finaliziran ugovor Adrenalinskog parka teškog 600 000 kn od čega su pola bespovratna sredstava države, a ostatak sufinancira andrijaševački proračun. Za očekivati je uskoro i sastav županijske koalicije stranaka koje će, predvođene HDZ-om, podržati Dekanića za župana.

Nezavisni Nikola Kajkić svoju će prvu godišnju plaću kao župan dati, kaže, za zapošljavanje mladih, a drugu za umirovljenike. U međuvremenu je obišao branitelje, a u poštanske sandučiće ubacio vjersku uskrsnu čestitku. HKS-ov općinski načelnik Vođinaca Martin Kordić pozvao ga je na druženje s umirovljenicima čime je jasno dao do znanja koga će podržati u lokalnoj predizbornoj kampanji. Rekao im je da će puno toga mijenjati kada dobije povjerenje naroda. Podsjetimo HKS, Suverenisti i MOST su stranke koje stoje iza ovog kandidata za župana. Njegove društvene mreže uglavnom komuniciraju vjerske poruke i osvrte na Domovinski rat.

Bit će zanimljivo vidjeti koliko će Dabro i Kajkić ‘otkinuti’ jedan drugome glasova s obzirom na sličnu svjetonazorsku platformu i isti bazen birača.

Nezavisni Tomislav Panenić poručuje da će budućnost mladih braniti na prvoj i najvažnijoj crti obrane – školi i vrtiću. U tom smislu nudi dječje igraonice u svim naseljima bez vrtića, produženi boravak u školama, besplatne udžbenike za srednjoškolce.