Ovih dana u Vinkovcima su krenuli novi radovi na javnoj rasvjeti. Ukupna vrijednost ovih radova je 3,7 milijuna kuna s PDV-om, a obuhvaćaju izgradnju nove te modernizaciju postojeće javne rasvjete.

Grad Vinkovci kontinuirano radi na izgradnji te modernizaciji javne rasvjete i usklađivanju s EU standardima. Tamo gdje je to potrebno gradi se nova javna rasvjeta, a ostale ulice dobivaju nove štedne LED svjetiljke. Prošle godine u izgradnju nove javne rasvjete uloženo je 1,2 milijuna kuna, a radilo su u ulicama Hrvatskih kraljeva, Stjepana Radića i Josipa Lovretića. U okviru modernizacije postojeće javne rasvjete u 135 ulica prošle godine postavljeno je 1269 ekološki prihvatljivih LED svjetiljki, a riječ je o investiciji u iznosu 1,3 milijuna kuna.

U još jednom ciklusu ulaganja u javnu rasvjetu, ističu u Upravnom odjelu komunalnog gospodarstva i uređenja grada, krenuli su radovi kojima će novu rasvjetu dobiti devet vinkovačkih ulica: Ivana Kozarca, Frana Krste Frankopana, Istarska, Matije Gupca, Marije Jurić Zagorke, Stanka Vraza, Zagrebačka, Splitska te pješački prolaz od Ulice Lavoslava Ružičke do Ulice Antuna Akšamovića. Ukupna vrijednost radova u ovih devet ulica je 1.865.887,50 kuna. Istodobno s novom izgradnjom ponovno kreće i daljnja modernizacija mreže mreže javne rasvjete na području grada, a za zamjenu postojećih rasvjetnih tijela energetski učinkovitijim LED svjetiljkama predviđena je 191 ulica. Ukupno bit će postavljeno 1307 svjetiljki, a ukupna vrijednost ovih radova je 1.865.645,00 kuna.

Izgradnjom nove rasvjete s LED svjetiljkama te modernizacijom mreže javne rasvjete zamjenom postojeće zastarjele neekološke živine rasvjete energetski djelotvornom LED rasvjetom, znatno se podiže razina komunalne opremljenosti i uređenja grada, postižu se uštede kod potrošnje električne energije te ostvaruju ekološki benefiti što je i prioritet.