U Slavonskom Brodu jučer je održan iznimno jak međunarodni karate turnir pod nazivom „26. memorijalni karate kup Slavonski Brod 2019“. Nastupila su 663 natjecatelja iz ukupno 67 klubova s područja Hrvatske, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. Među njima natjecalo se i 15 članova Športskog karate kluba „Ictus“ Vinkovci, koji su tom prilikom osvojili ukupno 7odličja, 2 srebrna i 5 brončanih.

Nastupivši u katama pojedinačno u kategoriji cicibani (b/ž) Leon Bošnjak osvojio je brončano odličje, dok je Leon svojim nastupima u kategoriji mlađih učenika (b/ž) također osvojio brončano odličje. Leonova sestra, Katja Bošnjak, svojim nastupom u katama pojedinačno u kategoriji učenica (b/ž) osvojila je brončano odličje. Pored navedenih u katama pojedinačno u kategoriji učenici open nastupio je Damir Ćulubrk koji je osvojio brončano odličje.

Također, napominju iz “Ictusa”, pored navedenih u borbi za odličje u katama pojedinačno u svojim kategorijama nastupili i Dominik Briševac i Antea Kraljević kojima je, nakon preglasavanja sudaca, za malo izmaklo odličje.

U borbama pojedinačno u kategoriji kadeti +70 kg Erik Udarović osvojio je brončano odličje, dok je svojim nastupima u borbama pojedinačno u kategoriji mlađih kadeta + 57 kg nastupio Adrian Buinac koji je tom prilikom osvojio srebrno odličje. Jednako tako, nastupivši u borbama pojedinačno u kategoriji seniori 18+ -84 kg nastupio je Mihael Cvilinder te osvojio srebrno odličje.

Po završetku turnira, prema ostvarenim rezultatima, Športski karate klub „Ictus“ Vinkovci zauzeo je vrlo dobro 29 mjesto od ukupno 67 klubova, a bio je bolje plasiran od nekoliko većih i kvalitetnijih klubova iz regije. Natjecatelje Športskog karate kluba „Ictus“ Vinkovci vodili su treneri Tea i Miodrag Zlojić.