Page 10 - Vinkovački list - 12. travnja 2019.
P. 10
PETAK 12.4.2019.

Udomi me! Uradi sam...

Mješanac, ženka, Pripremimo svoj
6 mjeseci dom za Uskrs

Mješanac, ženka, Ukrašena jaja
2 mjeseca
Zašto skrivati jaja kada ih možete izložiti? Ovaj Uskršnji projekt
je iznimno jednostavan, sve što trebate učiniti je prikupiti
dolje navedene alate i materijale i slijediti naše jednostavne
korake. Uključili smo dvije različite veličine za usklađivanje
ukrasa.

Alati:
Stroj za rezanje
Pištolj za vruće ljepilo
Škare
Kist

Materijali:
Pjenasta jaja (2 veličine)
Papir s tekstom ili karton
Akrilna boja (u skladu s papirom)
Drveni štapići ili tiplovi
Cvjetna pjena
Mah ili šljunak
Posuda za sadilicu

Koraci:
Izrežite cvijeće (dovoljno da se pokriju jaja).
Zavijte latice prema unutra koristeći rub škare. Zabijte drvene
štapiće na dnu jaja. Obojite jaja i štapiće akrilnom bojom koja
odgovara boji papira. Pustite da se osuši.

Recept: Jasin

Mješanac, ženka, Sastojine za biskvit: 2 rebra čokolade,
4 godine 4 jaja, 4 šalice mljevenih oraha (20
6 šalica šećera, dag oraha) i
Mješanac, ženka, 1 šalica ulja, 15 dag margarina
1 godina 4 šalice mlijeka, Sastojine za glazuru:
1 prašak za pecivo, 3 rebra čokolade,
www.tip-tip.hr 3 šalice mljevenih oraha i 3 žlice šećera,
+385 32 306 901 5 šalica brašna 3 žlice vode,
Sastojine za nadjev: par kapi ulja (mala žličica za crnu
12 žlica šećera, kavu ulja) i
6 žlica vode, 7 dag margarina

Napomena: Mjera je mala šalica za crnu kavu

Izrada biskvita:
Mikserom izraditi 4 jaja, 6 šalica šećera i 1 šalicu ulja. Dodati 4 šalice
mlijeka i 1 prašak za pecivo, te izmiješati. Umiješati 3 šalice mljevenih
oraha i 5 šalica brašna. Veliku tepsiju (od električnog štednjaka) obložiti
folijom, namastiti i pobrašniti. Smjesu istresti u tepsiju i pe
i u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta.

Izrada nadjeva:
Prokuhati 12 žlica šećera i 6 žlica vode, dodati 2 rebra čokolade. Kuhati na
laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Umiješati 4 šalice mljevenih oraha
(20 dag oraha), te sve zajedno prokuhati. Skinuti sa štednjaka i umiješati
15 dag margarina. Ostaviti da se ohladi.

Izrada glazure:
Prokuhati 3 žlice šećera i 3 žlice vode. Dodati 3 rebra čokolade i par kapi
ulja. Kuhati na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Kad se počne zguš-
njavati umiješati 7 dag margarina, prokuhati i preliti preko kolača.

Završna obrada:
Biskvit prerezati po pola i skinuti s folije. Cijelu kremu namazati na jednu
polovicu biskvita. Preklopiti drugom polovicom. Odozgor preliti glazuru
od čokolade.

Mira Takšić: Mirini vinkovački kolači
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15