Page 8 - Vinkovački list - 12. travnja 2019.
P. 8
L PREDSTAVLJA PETAK 12.4.2019.
Poznati gastronomski projekt Vinkovčanke Filipe Sorko Filipa Sorko, 26-godišnja Vin- Filipa je svoju
kovčanka osebujnog stila, nije kreativnost
Večere koje samo polovica pobjedničkog iskazivala na
očaravaju dvojca kulinarskog showa “Tri, tanjuru i preko
izgledom i dva, jedan – kuhaj“, nego je i svojih odjevnih
okusom kreativka koja je ljubitelje hrane kombinacija.
zaintrigirala novim načinom Nakon showa
Na večeru mogu doći samo oni koji su druženja – Tajnim večerama. “Tri, dva, jedan-
dobili specijalnu pozivnicu. Nije poznata kuhaj“ svoje
lokacija niti jelovnik, već mjesto gdje Josipa Haluška je obje ljubavi,
će se gosti okupiti kao i opća tema, što josipa.haluska@novosti.hr gastronomiju i
doprinosi većem uzbuđenju i tajnosti modu, uspjela
Zamislite situaciju u kojoj spojiti u Tajne
dobivate misterioznu pozivnicu večere kojima
za večeru na kućnu adresu, no se oduvijek
bez naznačenog mjesta održa- htjela baviti
vanja, jelovnika i bilo kakvih
popratnih informacija. Na dan Tematske večere i bogata trpeza
održavanja sastajete se s nekoli-
cinom uzvanika, nakon čega vas Autorica je iznimno Večera je svaki puta
odvode u nepoznatom smjeru,
a sve s obećanjem jedinstvenog ponosna što se kroz tematska te u duhu sa
iskustva koji će zadovoljiti vaše
oči i vaše nepce. Tajna lokacija, projekt Tajne večere sezonom, a jedinstvenost
tajni jelovnik te tajno društvo za
stolom. Biste li prihvatili poziv na ima priliku povezivati i i pažnja poklonjena
jednu ovakvu večeru?
surađivati s brojnim malim detaljima su konstanta.
Upravo je to scenarij Tajne
večere koju potpisuje naša draga hrvatskim proizvođačima, Od lokacija se na jednu
Vinkovčanka Filipa Sorko. Na ovaj
“blind date“ dolaze ljudi iz cijele obiteljskim OPG-ovima, noć napravi ugodan
Hrvatske, a uvijek ih dočeka ukusna
hrana i piće, sjajna atmosfera i mladim poduzetnicima, ambijent pun topline, kako
predivno uređen prostor.
ali i mnogim drugim atmosferom tako i dobrom
Filipu pamtimo kao pobjedni-
cu kulinarskog showa “Tri, dva, kreativcima hranom
jedan – kuhaj“, ali bismo mogli
reći kako je ta pobjeda bila samo na kojima se uvijek nude pomno je dočekala hrana iz domaćeg bio
okidač za sve njezine projekte i osmišljena jela koja prate temu. uzgoja. I tako dalje i tako dalje.
kreativne ideje kojima nas gotovo Njezine delicije i kulinarske speci-
svakodnevno obasipa. U životu ove Tako se na božićnoj večeri jalitete mogli bismo tako nabrajati
kreativke mnogo je interesa i hobija mogla naći topla domaća jabu- unedogled.
- osim što je vlasnica gastronom- kovača, kruh s orasima i grož-
skog projekta Tajne večere, bavi se đicama, ajngemahtec od fazana, Važno je napomenuti kako u
kuhanjem, uređuje i stilizira inte- pečena rolana porchetta, batat i organizaciji ovog projekta rado
rijere, a jedan od novijih projekta bundeve, zimske salate sa šipkom surađuje s brojnim prijateljima i
su i šalice Chia cups o kojima smo i citrusima te tri torte – tradici- gastroljupcima.
već pisali. onalna božićna s kandiranim
voćem, zimska torta te Pavlova “Jako smo sretni i ponosni što
“Već dugo sam imala želju sa šumskim voćem. Proljetna kroz Tajne večere imamo priliku
ovakvo nešto napraviti, osjetila večera bila je u znaku proljeća povezivati se i surađivati s malim
sam da ljudima nedostaje nešto i meda, pa su se na stolu nudili hrvatskim proizvođačima, obitelj-
novo, nešto uzbudljivo i totalno medovača, pčelin pelud, džem od skim OPG-ovima, mladim podu-
drukčije od svega na što su dosad meda i slanine i druge medene zetnicima i kreativcima”, rekla
naviknuli odlazeći u obične i delicije koje su se odlično sljubile s je Filipa i dodala kako Tajnim
često ne tako dobre restorane na rižotom od mlade koprive i kozjeg večerama zajedno stvaraju lijepe i
večere. Željela sam napraviti event sira sa zrncima peludi te jestivim pozitivne priče na hrvatskoj gastro
na kojemu bih i ja sama vrlo rado maćuhicama. Knjiški moljci sceni. Druženje, upoznavanje i
voljela biti gost”, pojasnila nam je u Osijeku jeli su na 12 metara spajanje ljudi sličnih preferenci-
Filipa kako je došla na ovu ideju. dugačkom stolnjaku na kojem ih ja i senzibiliteta s naglaskom na
hranu osnovna je zamisao svake
Prvu Tajnu večeru organizira- Osim što je vlasnica Tajne večere, a s obzirom na fan-
la je u Osijeku i malo je reći kako gastronomskog projekta Tajne tastične reakcije gostiju, autorica
su gosti ostali oduševljeni. Stari večere, bavi se kuhanjem, u planu ima nove večere za koji
i oronuli prostor na jednu večer uređuje i stilizira interijere, a već traži prostor. Od “plave“ do
je postao Pop Up restoran. Uz jedan od novijih projekta su i “zelene“ Hrvatske s nestrpljenjem
pomoć dragih joj ljudi, sve je sama šalice Chia cups čekaju Filipu i njezine kreativne
donijela i pripremila, a iza sebe specijalitete kojima će svoja nepca
ostavila prostor kao da se u njemu ostaviti u čudu, a mi se nadamo
ništa posebno nije dogodilo. Ništa kako će druženje uskoro stići i u
drugačije nije bilo ni u Zagrebu, Vinkovce.
Osijeku i Iloku.
U Zagreb je tako donijela dašak
najpoznatije filmske scene u sklopu
“Hollywood secret dinner“ večere,
Božić je još čarobnijim napravila na
večeri “Christmas dinner party“ by
Filipa ft. Tavan, šarenom i veselom
Tajnom večerom u Zagrepčani-
ma je probudila proljeće, a sura-
đivala je i sa Staropramen pivom
te organizirala večeru inspirira-
nu okusima Praga. U sklopu Noći
knjige u Osijeku, Filipa je organi-
zirala Tajnu večeru i u Gradskoj i
sveučilišnoj knjižnici. Tajne odaje
i arhivi osječke knjižnice zasjali su
punim sjajem, a tema ju je inspiri-
rala da čak i jela na meniju nazove
po slavnim književnim djelima i
piscima. Ona posljednja održana
je u veljači u Iločkim podrumima, s
neizbježnom temom vina i ljubavi.
Iskustvo koje se pamti
Filipa smatra kako ljudima
danas nije dovoljno ponuditi samo
dobru hranu i piće, nego žele cje-
lokupan doživljaj. Time se vodi u
organizaciji svojih Tajnih večera
Poznati gastronomski projekt Vinkovčanke Filipe Sorko Filipa Sorko, 26-godišnja Vin- Filipa je svoju
kovčanka osebujnog stila, nije kreativnost
Večere koje samo polovica pobjedničkog iskazivala na
očaravaju dvojca kulinarskog showa “Tri, tanjuru i preko
izgledom i dva, jedan – kuhaj“, nego je i svojih odjevnih
okusom kreativka koja je ljubitelje hrane kombinacija.
zaintrigirala novim načinom Nakon showa
Na večeru mogu doći samo oni koji su druženja – Tajnim večerama. “Tri, dva, jedan-
dobili specijalnu pozivnicu. Nije poznata kuhaj“ svoje
lokacija niti jelovnik, već mjesto gdje Josipa Haluška je obje ljubavi,
će se gosti okupiti kao i opća tema, što josipa.haluska@novosti.hr gastronomiju i
doprinosi većem uzbuđenju i tajnosti modu, uspjela
Zamislite situaciju u kojoj spojiti u Tajne
dobivate misterioznu pozivnicu večere kojima
za večeru na kućnu adresu, no se oduvijek
bez naznačenog mjesta održa- htjela baviti
vanja, jelovnika i bilo kakvih
popratnih informacija. Na dan Tematske večere i bogata trpeza
održavanja sastajete se s nekoli-
cinom uzvanika, nakon čega vas Autorica je iznimno Večera je svaki puta
odvode u nepoznatom smjeru,
a sve s obećanjem jedinstvenog ponosna što se kroz tematska te u duhu sa
iskustva koji će zadovoljiti vaše
oči i vaše nepce. Tajna lokacija, projekt Tajne večere sezonom, a jedinstvenost
tajni jelovnik te tajno društvo za
stolom. Biste li prihvatili poziv na ima priliku povezivati i i pažnja poklonjena
jednu ovakvu večeru?
surađivati s brojnim malim detaljima su konstanta.
Upravo je to scenarij Tajne
večere koju potpisuje naša draga hrvatskim proizvođačima, Od lokacija se na jednu
Vinkovčanka Filipa Sorko. Na ovaj
“blind date“ dolaze ljudi iz cijele obiteljskim OPG-ovima, noć napravi ugodan
Hrvatske, a uvijek ih dočeka ukusna
hrana i piće, sjajna atmosfera i mladim poduzetnicima, ambijent pun topline, kako
predivno uređen prostor.
ali i mnogim drugim atmosferom tako i dobrom
Filipu pamtimo kao pobjedni-
cu kulinarskog showa “Tri, dva, kreativcima hranom
jedan – kuhaj“, ali bismo mogli
reći kako je ta pobjeda bila samo na kojima se uvijek nude pomno je dočekala hrana iz domaćeg bio
okidač za sve njezine projekte i osmišljena jela koja prate temu. uzgoja. I tako dalje i tako dalje.
kreativne ideje kojima nas gotovo Njezine delicije i kulinarske speci-
svakodnevno obasipa. U životu ove Tako se na božićnoj večeri jalitete mogli bismo tako nabrajati
kreativke mnogo je interesa i hobija mogla naći topla domaća jabu- unedogled.
- osim što je vlasnica gastronom- kovača, kruh s orasima i grož-
skog projekta Tajne večere, bavi se đicama, ajngemahtec od fazana, Važno je napomenuti kako u
kuhanjem, uređuje i stilizira inte- pečena rolana porchetta, batat i organizaciji ovog projekta rado
rijere, a jedan od novijih projekta bundeve, zimske salate sa šipkom surađuje s brojnim prijateljima i
su i šalice Chia cups o kojima smo i citrusima te tri torte – tradici- gastroljupcima.
već pisali. onalna božićna s kandiranim
voćem, zimska torta te Pavlova “Jako smo sretni i ponosni što
“Već dugo sam imala želju sa šumskim voćem. Proljetna kroz Tajne večere imamo priliku
ovakvo nešto napraviti, osjetila večera bila je u znaku proljeća povezivati se i surađivati s malim
sam da ljudima nedostaje nešto i meda, pa su se na stolu nudili hrvatskim proizvođačima, obitelj-
novo, nešto uzbudljivo i totalno medovača, pčelin pelud, džem od skim OPG-ovima, mladim podu-
drukčije od svega na što su dosad meda i slanine i druge medene zetnicima i kreativcima”, rekla
naviknuli odlazeći u obične i delicije koje su se odlično sljubile s je Filipa i dodala kako Tajnim
često ne tako dobre restorane na rižotom od mlade koprive i kozjeg večerama zajedno stvaraju lijepe i
večere. Željela sam napraviti event sira sa zrncima peludi te jestivim pozitivne priče na hrvatskoj gastro
na kojemu bih i ja sama vrlo rado maćuhicama. Knjiški moljci sceni. Druženje, upoznavanje i
voljela biti gost”, pojasnila nam je u Osijeku jeli su na 12 metara spajanje ljudi sličnih preferenci-
Filipa kako je došla na ovu ideju. dugačkom stolnjaku na kojem ih ja i senzibiliteta s naglaskom na
hranu osnovna je zamisao svake
Prvu Tajnu večeru organizira- Osim što je vlasnica Tajne večere, a s obzirom na fan-
la je u Osijeku i malo je reći kako gastronomskog projekta Tajne tastične reakcije gostiju, autorica
su gosti ostali oduševljeni. Stari večere, bavi se kuhanjem, u planu ima nove večere za koji
i oronuli prostor na jednu večer uređuje i stilizira interijere, a već traži prostor. Od “plave“ do
je postao Pop Up restoran. Uz jedan od novijih projekta su i “zelene“ Hrvatske s nestrpljenjem
pomoć dragih joj ljudi, sve je sama šalice Chia cups čekaju Filipu i njezine kreativne
donijela i pripremila, a iza sebe specijalitete kojima će svoja nepca
ostavila prostor kao da se u njemu ostaviti u čudu, a mi se nadamo
ništa posebno nije dogodilo. Ništa kako će druženje uskoro stići i u
drugačije nije bilo ni u Zagrebu, Vinkovce.
Osijeku i Iloku.
U Zagreb je tako donijela dašak
najpoznatije filmske scene u sklopu
“Hollywood secret dinner“ večere,
Božić je još čarobnijim napravila na
večeri “Christmas dinner party“ by
Filipa ft. Tavan, šarenom i veselom
Tajnom večerom u Zagrepčani-
ma je probudila proljeće, a sura-
đivala je i sa Staropramen pivom
te organizirala večeru inspirira-
nu okusima Praga. U sklopu Noći
knjige u Osijeku, Filipa je organi-
zirala Tajnu večeru i u Gradskoj i
sveučilišnoj knjižnici. Tajne odaje
i arhivi osječke knjižnice zasjali su
punim sjajem, a tema ju je inspiri-
rala da čak i jela na meniju nazove
po slavnim književnim djelima i
piscima. Ona posljednja održana
je u veljači u Iločkim podrumima, s
neizbježnom temom vina i ljubavi.
Iskustvo koje se pamti
Filipa smatra kako ljudima
danas nije dovoljno ponuditi samo
dobru hranu i piće, nego žele cje-
lokupan doživljaj. Time se vodi u
organizaciji svojih Tajnih večera