Page 10 - Vinkovački list - 22. studeni 2019.
P. 10
PETAK 22.11.2019.

Udomi me! Uradi sam...

Mješanac, muški, Ukrasne reljefne
8 mjeseci zvijezde

Materijali:
Glina koja se suši na zraku
Valjak
Pečati
Pletiva ili bilo što drugo što želite koristiti kako biste
napravili utisak u glini
Rezač za kolačiće u obliku zvijezde
Šmirgl papir
Vrpce
Upute:
1. Započnite ravnomjerno razvaljivanje gline na debljinu
od oko 5 mm.
2. Uzmite pletivo i stavite je na vrh gline.
3. Koristite valjak da čvrsto pritisnite vunu u glinu.
5. Pomoću zvjezdanog rezača kolačića izrežite svoje
glinene oblike.
6. Sa slamkom ili olovkom napravite otvor na svakoj
zvijezdi.
7. Ostavite da se osuši 24/48 sati.
8. Nataknite neku vrpcu i objesite.

Mješanac, ženski,
5 mjeseci

Recept: Žute štanglice

Zlatni retriver, ženski,
1 godina

Mešanac, ženski, Sastojci za tijesto: Sastojci za nadjev: Sastojci za preljev:
10 mjeseci 25 dag glatkog brašna, 15 dag mljevenih badema, 3 jaja,
15 dag margarina, 15 dag šećera, 6 dag šećera i
www.tip-tip.hr 8 dag šećera, 15 dag grožđica, 6 dag brašna
+385 32 306 901 1 jaje, 1 dl mlijeka i
malo limunove kore, 2 rebra čokolade
1/2 praška za pecivo
i 0,5 dl mlijeka.

Izrada nadjeva:

U vodi namočiti 15 dag grožđica (neka stoji dok se tijesto ne zamijesi). U 1 dl mlijeka otopiti 2 rebra čokolade. U posebnu posudu
staviti 15 dag mljevenih badema, 15 dag šećera i 15 dag ocijeđenih grožđica, izmiješati, te preliti s mlijekom kojem je otopljena
čokolada. Sve skupa dobro promiješati i razmazati po tijestu namazanom s pekmezom.

Izrada preljeva:

Izlupati čvrsti snijeg od 3 bjelanjka. Posebno, mikserom, izraditi 3 žumanjka, 6 dag šećera, malo naribane limunove korice, te
umiješati 6 dag brašna. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i lagano izmiješati, te preliti preko nadjeva. Sve zajedno peći u pećnici
zagrijanoj na 200° C oko 20-25 minuta dok ne porumeni.

Mira Takšić: Mirini vinkovački kolači
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15