23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Novo izdanje monografije Dubravko Mataković

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci za 12. dana mjeseca ožujka najavljeno je predstavljanje monografije Dubravka Matakovića. Riječ je o pregledu Matakovićeva strip stvaralaštva od sredine 80-ih prošlog stoljeća pa do onih najnovijih.

Prvo izdanje vrlo kvalitetno napravljene monografije, i luksuzno opremljene sa 640 stranica, tiskano je, nažalost, u samo 500 primjeraka, a od siječanjskog predstavljanja u Zagrebu do ožujka prošle godine prodano je više od 450 primjeraka. Tako je na predstavljanju u Vinkovcima krajem ožujaka 2023. ostalo svega dvadesetak posebno sačuvanih primjeraka. No, to nije bilo dovoljno pa su brojni Vinkovčani, kao i mnogi drugi, koji su željeli imati monografiju Dubravko Mataković na svojim policama bili za to uskraćeni.


Međutim, drugo izdanje navedene monografije ugledalo je svjetlo dana, a svi koji žele imati svoj primjerak mogu ga uzeti na predstavljanju u vinkovačkoj knjižnici koje će biti održano u utorak s početkom u 19 sati. Treba reći još kako je Dubravko Mataković jedini u Hrvatskoj čija monografija nije otkupljena od Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno