Ukupno pobjedu u Kupu HVZ-a Nuštarke su osvojile četvrti put zaredom, a sedmi put u 10 godina održavanja kupa

Na stadionu u Čakovcu 8. rujna održan je 9. Kup Vatrogasne zajednice grada Čakovca za mladež i podmladak, a ujedno i posljednje 4. kolo 10. Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice za mladež. Ukupno nastupile su 63 natjecateljske ekipe, među kojima i najjače ekipe iz Hrvatske baš kao što je to mladež ženska DVD-a Nuštar.

U kategoriji mladež ženska nastupilo je 15 ekipa, a iznenađenja nije bilo te su brončane s Međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži CTIF u Švicarskoj, uzele zlatnu medalju, ostavivši konkurenciju daleko iza sebe. DVD Nuštar zasluženo je osvojio 1. mjesto, a s ovom pobjedom djevojke su postale i ukupne pobjednice Kupa HVZ-a.

Ukupno pobjedu u Kupu HVZ-a osvojile su četvrti put zaredom, a sedmi put u 10 godina od kako se održava kup za vatrogasnu mladež. Impresivan je to rezultat koji doista zaslužuje svaku pohvalu. Inače, prve tri ekipe ukupnog poretka izborile su direktan plasman na Državno vatrogasno natjecanje za mladež sljedeće godine, a 1. mjesto Nuštarkama je donijelo i pravo nastupa na nekom od međunarodnih natjecanja.

Recimo i to kako je natjecanje u Čakovcu bilo oproštajno za članicu ženske mladeži DVD-a Nuštar Anu Kekez. “Hvala ti što si svojim radom, trudom i požrtvovnošću u ovih 6 godina s ekipom mladeži osvojila naslov prvaka Hrvatske, 4 kupa HVZ-a i kao krunu karijere 3. mjesto na Vatrogasnoj olimpijadi. Nadam se da ti je vrijeme vježbanja za vatrogasnu mladež stvorilo lijepe uspomene kojih ćeš se sjećati, a ekipa će se nastavit boriti istim žarom uz tvoju podršku!”, poručio je Ani putem Faceboka Mirko Ružić, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži Vukovarsko-srijemske županije i voditelj vatrogasne mladeži DVD-a Nuštar.