26 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

Oaza mira i prirodnih ljepota

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Novinari s područja Vukovarsko-srijemske županije, članovi Hrvatskog novinarskog društva, jučer su još jednom mogli uživati u ljepotama rijeke Spačve, spačvanskih šuma i svemu onome što nudi ovakav dan proveden u prirodi. Nastavljena je, naime, izletnička tradicija ponikla iz suradnje s Općinom Nijemci, a riječ je o vožnji Spačvom turističkim brodom Sv. Katarina. Ovim brodom, koji može primiti tridesetak putnika, Općina Nijemci uspješno je obogatila svoju turističku ponudu i dodatno iskoristila svoje turističke potencijale među kojima su rijeke Bosut i Spačva, stoljetne hrastove šume Spačvanskog bazena te bogata flora i fauna.

Osim prirodnih ljepota koje nudi ova destinacija, treba reći i da su kapetan broda Martin Božanović i direktorica Turističke zajednice Nijemci Katarina Šarkić uigrani dvojac koji posjetiteljima na slikovit i zanimljiv način prikazuju svaki dio puta, te i zbog njih gosti ovaj dio naše županije iz godine u godinu rado posjećuju.

Kako ističu, u ovoj je godini ovu rutu prošlo oko 600 turista, odnosno Sv. Katarina zaplovila je tridesetak puta. U općini Nijemci poseban naglasak u turističkom smislu stavljaju i na bogat životinjski svijet, jer poznate su ove vode prije svega po velikom broju raznih vrsta ptica. Kroz projekt Centar za promatranje ptica Nijemci, vrijedan 9,2 milijuna kuna, ovo mjesto je prije nekoliko godina dobilo i Arboretum, dok okosnicu projekta čini lokacija Sopotac do koje se može doći ploveći Bosutom. Izletište Sopotac okruženo Bosutom, slavonskom šumom i ravnicom predivna je prirodna oaza u kojoj je zabilježeno stotinjak vrsta ptica od kojih su neke izuzetno rijetke. Na samom izletištu postavljeno je i dječje igralište, postavljena odmorišta, a posjetiteljima se pruža i mogućnost vožnje bicikala u prirodi. Idealna je ovo destinacija izletničkog turizma za sve ljubitelje ptica, ali isto tako vrlo zanimljiva i za širi krug posjetitelja koji samo žele uživati u miru i tišinu prekrasne prirode.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno