Kada su prije sedam godina kupili kuću u vinkovačkom vikend naselju Nova Brana, Alen i Mihaela Damjanović nisu ni sanjali da će im upravo ona postati nešto bez čega danas ne mogu zamisliti svoj život. Tik prije dolaska korone svoju ljubav prema ova četiri zida odlučili su podijeliti i s drugima, a plodovi njihova rada nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Znate onaj wow efekt kada vidite nešto prvi put? Mi smo ga doživjeli dolaskom na adresu Nova Brana 131 gdje se nešto manje od godinu dana nalazi kuća za odmor “Brana” – kuća koja će vam samo nekoliko kilometara od centra grada Vinkovaca priuštiti uživanje i opuštanje o kojima maštate. Njezini vlasnici Alen i Mihaela dočekali su nas srdačno i spremno, baš kao što to čine sa svakim svojim gostom, a uz ledenu kavu kraj bazena saznali smo zbog čega je upravo ova kuća prva i jedina u našem gradu koja je zaslužila četiri zvjezdice.

“Živimo u stanu, a sa svoje dvoje djece Dunjom i Anom htjeli smo provoditi kvalitetno vrijeme vikendom. Nismo htjeli da to budu odlasci u shopping centar, kafić ili u park gdje ćemo biti sat vremena, pa smo se dali u potragu za kućom s dvorištem u kojemu ćemo svi zajedno moći uživati”, započinju svoju priču ovi supružnici dodavši kako je sve krenulo iz njihove obiteljske ljubavi i želje prema svježem zraku, roštiljanju, aktivnostima na otvorenom i opuštanju daleko od gradske vreve. “Naravno htjeli smo kuću i dvorište gdje bi stavili montažni bazen i preko ljeta uživali s djecom u svome dvorištu”, dodaje Mihaela.

Šest godina su gotovo svaki vikend provodili u kući koju su s veseljem mijenjali za stan, upoznali su svaki njezin kutak i sve njezine prednosti i mane. “Supruga je zaljubljenica u uređenje prostora, pa je tako nedostatke kuće pretvorila u vrline”, ističe Alen, a izgradnja „pravog” bazena potakla ih je na stavljanje kuće u komercijalne svrhe. Tako je nekoliko dana prije dolaska korone u Hrvatsku nastala ideja i krenula realizacija projekta kuća za odmor “Brana”.

Slavonci su uvijek turisti u drugim mjestima, ali zašto ne bi i mi u srcu Slavonije imali nešto svoje. Iako smo, kao i svaki drugi Hrvat, najprije htjeli nekretninu na moru, shvatili smo da je puno isplativije kupiti nešto ovdje. Kvalitetan odmor možemo provesti i ovdje, dođemo s posla u 16 sati, a nama već u 17 sati počinje godišnji odmor u vlastitoj kući. Na Jadranu bi u njoj uživali tek dva ili tri tjedna ljeti, dok ovako to možemo tijekom cijele godine”, pojašnjavaju vlasnici. Mihaelino dugogodišnje radno iskustvo u prodaji i marketingu dalo im je odlične temelje za dobar projekt, a planove im nije uspjela pomrsiti ni korona zbog koje su se, unatoč nekim poteškoćama u nabavi i ograničenom kretanju, jednostavno više mogli posvetiti uređenju kuće. “Nama je korona i plus i minus”, dodaju Damjanovići.Kada su svoju vikendicu odlučili iznajmljivati, opremali su ju prema standardima za tri zvjezdice. Ovo domaćinstvo ima dvije spavaće sobe u kojima se nalaze bračni kreveti i pomoćni ležajevi, što znači da u njoj može spavati ukupno šest osoba. Ima veliki dnevni boravak s kuhinjom, a opremljena je i modernom kupaonicom u kojoj možete doživjeti i sve čari saune. Na terasi je zatvoreni dio u kojemu je jacuzzi, a u dvorišnom djelu terase nalazi se ljetna kuhinja i prostor predviđen za 20 osoba. S nje se pruža predivan pogled prema bazenu i dijelu dvorišta u kojemu je zidani roštilj, ljuljačke, trampolin i zip line. Kuća je opremljena apsolutno “svime i svačime”, za sve uzraste i sve ukuse, a upravo su time i zaslužili četiri zvjezdice. Drugim riječima, zadovoljstvo gostiju rezultiralo je dovođenjem kuće na još veću razinu, kako su nam rekli naši sugovornici – otišli su još dva koraka naprijed.

“Sve smo radili iz ljubavi i onako kako našoj obitelji najbolje odgovara. Upravo tu svoju ljubav prenosimo i na naše goste zbog čega svatko od njih ne izađe iz dvorišta, a da ne kaže da će doći ponovno. To nas jako veseli i sigurno ćemo i u budućnosti raditi na tome da naša udobnost, kvaliteta i čistoća budu naša najbolja reklama”, zaključuju ponosni vlasnici.

Koliko su posjetitelji zadovoljni ovom mirnom oazom, malim rajem kako ju nazivaju u svojim recenzijama na web stranici, govori i činjenica da su gotovo svi vikendi u ljetnim mjesecima popunjeni. Iako je zima bila rezervirana uglavnom za parove, dolaskom ljepšeg vremena prigode se mijenjaju i “Brana” je postala omiljeni centar djevojačkih proslava, rođendana i obiteljskih druženja.