rbt

U prepunoj Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci večeras je predstavljen autobiografski roman “Njegovateljica” Vinkovčanke Vesne Kratofil. Riječ je o romanu prvijencu ove autorice.

“U novom valu, točnije, novoj pošasti iseljavanja životni put me doveo u stranu zemlju gdje sam radila posao njegovateljice. S obzirom na moje godine nisam mogla naći drugi posao osim ovog. Kada sam došla u stranu zemlju imala sam potpuno drugu predodžbu o tome kako bi to sve trebalo izgledati, tako da sam cijelo vrijeme skupljala neke informacije u sebi. Napisati nešto ili ne, cijelo vrijeme se vrtim oko tog pisanja i bila sam u nedoumici. Roman je jedna crtica iz mog života i u tom romanu vas vodim kroz jednu obično neobičnu priču života njegovateljice”, istaknula je ovom prilikom autorica.

Roman je životna priča jedne njegovateljice između veličanstvenih Alpi gdje će, kako autorica kaže, bar netko pronaći jedan mali dio sebe. Pokušala je dočarati način života jedne od njegovateljica negdje u izolaciji, kada postane svjesna koliko je u biti sama u tuđini, prepuštena sama sebi. U priči vodi svoje bitke, svoje borbe, kao i svi koji se bave ovim poslom negdje u stranoj zemlji.

Knjiga je povećana svim njegovateljicama, a sigurno smo da će se sve one pronaći u bar jednom segmentu ove priče.