12 C
Vinkovci
Petak, 14. lipnja 2024.

Obitelj Mesaroš prva od 37 adresa na koju je dostavljen uskrsni paket Grada Vinkovaca

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Pred kućom u Genscherovoj 43, obiteljski uskrsni paket čekao je Franjo Mesaroš s kćeri Katarinom.

“Koliko je, da je. Mi smo zadovoljni uvijek i s malo. Dobro će doći kada živimo od socijalne pomoći. Mjesečno je to 365 eura, a nas je troje i svi smo teško bolesni. Supruga Mirjana je 90% invalid i ne može hodati, a kćer i ja imamo visok šećer”, rekao je dočekujući djelatnike Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci na kućnom pragu.

Dok je mogao raditi, priča nam još malo 65-godišnjak koji se nada starosnoj mirovini, ništa nije nedostajalo, a onda ga je pokosila teška bolest s razinom šećera u krvi 26, bolničko liječenje, inzulinska terapija.

Obitelj Mesaroš zahvalna je za ove darove Grada Vinkovaca odnosno svih svojih sugrađana koji neće dozvoliti da bilo kome za Uskrs nedostaje barem ono osnovno, a to su suhomesnati proizvodi, jaja, sir i ostalo… U velikim blagdanskim kutijama našlo se svih potrebnih osnovnih živežnih namirnica, rekli bismo špeceraja, koje koristi svako kućanstvo.


“Već tradicionalno za Uskrs i Božić pripremimo pakete namirnica za one obitelji kojima je potrebna pomoć. Svake godine u proračunu osiguramo desetak tisuća eura, pa tako ove godine imamo 37 paketa za najugroženije obitelji u Vinkovcima. Također, imamo i 44 paketića za djecu, a u suradnji s našim Crvenim križem, podijelit ćemo ih. Želimo im sretan Uskrs, a ako smo im malo lakšali tešku situaciju, nama je drago i vjerujem kako smo uspjeli u želji koju smo imali na početku ovoga projekta”, rekao je vinkovački gradonačelnik isprativši jutros radnu ekipu put dostave paketa.

Franjo i Katarina uzvratili su svima uskrsnu čestitku, uz zahvalu u ime tročlane obitelji Mađaroš.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno