24 C
Vinkovci
Utorak, 5. srpnja 2022.

Objavljen 5. LAG natječaj za potpore poljoprivrednim gospodarstvima

Više od autora

- vl promo-

Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Objavljen je 5. natječaj iz Lokalne razvojne strategije LAG-a Srijem 2014.-2020. namijenjen restrukturiranju, modernizaciji i povećanju konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, a sukladno Programu ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava iznosi 768.837,06 kuna, a visina potpore po nositelju projekta od 5.000 do 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Nositelji projekata moraju imaju sjedište/prebivalište na području LAG-a Srijem. Tako u oblik dolaze korisnici s područja Grada Iloka, naselja Mirkovci (dio Grada Vinkovaca), Sotin i Lipovača (dio Grada Vukovara) te Općina Bogdanovci, Borovo, Lovas, Negoslavci, Nuštar, Stari Jankovci, Tompojevci, Tordinci, Tovarnik i Trpinja.

Prijave projekta podnose se u razdoblju od 15. veljače 2021. do 17. ožujka 2021.

Osigurane su isplate potpora jednokratno ili u ratama. Primjerice, kod ulaganja u opremanje do 3 rate, a ulaganje u građenje i podizanje nasada do 4 rate. Moguća je isplata potpore u obliku predujma u vrijednosti do 50% odobrenih sredstava potpore, uz dostavu garancije banke plative „na prvi poziv“ i „bez prigovora“ u stopostotnoj vrijednosti iznosa predujma i na koncu, iznos u Zahtjevu za isplatu zadnje rate mora biti minimalno 10% odobrenih sredstava potpore.

Intenzitet potpore iznosi do 50% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Za mlade poljoprivrednike, koji su definirani kao nositelji projekta ovog tipa, intenzitet potpore uvećava se za 20 %, uz uvjete definirane natječajem.

Nositelju projekta broj podnesenih prijava i odobrenih projekata u cijelom razdoblju trajanja programa nije ograničen. Potrebne informacije o načinu prijave, tekstu natječaja i ostaloj pratećoj dokumentaciji nalaze se na web stranici LAGSRIJEMinfo.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno