Bruce Springsteen je u petak 14. lipnja objavio dugoiščekivani album “Western Stars” kao i spot za istoimenu pjesmu. Spot je režirao Grammyjem i Emmyjem nagrađen Thom Zimny.

Također, Zimny je potpisnik i spota “Tucson Train”. U njemu Springsteena vidimo u scenama inspiriranima tekstom pjesme, snimku nastupa i kadrove snimljene u Joshua Tree, California.

A da bi iščekivanje albuma bilo lakše, Springsteen nas je od najave albuma  počastio s tri pjesme. Novi smo album dočekali slušajući  “Tucson Train”, “There Goes My Miracle” i „Hello Sunshine“!

Ovo je njegov 19 studijski album, a ujedno i prvi studijski album u pet godina. Glazbenik je ovoga puta bio inspiriran kalifornijskim pop zvukom šezdesetih i sedamdesetih  godina.

Album je objavljen za Columbia Records/Menart, sniman je u Springsteenovom kućnom studiju u New Jerseyju, a dodatna snimanja su iz Kalifornije i New Yorka.

“Ova ploča je povratak mojim solo snimkama, karakternim pjesmama i filmskim orkestralnim aranžmanima.”,  otkriva Springsteen.

Menartov release party

Album uključuje 13 pjesama i obuhvaća širok raspon američkih tema, od autoputova do napuštenih mjesta, izolacije, permanentnost doma i nade.

Ron Aniello je zajedno sa Springsteenom producirao album, a uz to je svirao bas, klavijature i druge instrumente.

Patti Scialfa je doprinjela vokalnoj izvedbi i potpisuje vokalne aranžmane na četiri pjesme.

Glazbeni aranžmani uključuju žičane i puhačke instrumente, pedal steel i doprinos  više od 20 glazbenika, uključujući i Jona Briona, a pojavljuju se i glazbeni gosti: David Sancious, Charlie Giordano i Soozie Tyrell. Album je miksao Tom Elmhirst. Sve pjesme je napisao Bruce Springsteen.

Popis pjesama:

 1. Hitch Hikin’
 2. The Wayfarer
 3. Tucson Train
 4. Western Stars
 5. Sleepy Joe’s Café
 6. Drive Fast (The Stuntman)
 7. Chasin’ Wild Horses
 8. Sundown
 9. Somewhere North of Nashville
 10. Stones
 11. There Goes My Miracle
 12. Hello Sunshine
 13. Moonlight Motel