Pomalo zapostavljeni, ali nikad zaboravljeni art rock sastav koji je djelovao u prvoj polovici 80-ih godina prošlog stoljeća, Dorian Gray, bio je jedan od najvažnijih predstavnika rock scene naših prostora.

Iako iza sebe imaju samo dva studijska uratka, “Sjaj u tami” (1983.) i “Za tvoje oči” (1985.), objavljena za tadašnji Jugoton, svojim art pristupom, tada revolucionarnim za našu glazbenu scenu, ostavili su značajan pečat u glazbenim enciklopedijama i među rock obožavateljima.

Karizmatičan i osebujan vokal Massima Savića omogućio je Dorianu Grayu sigurno mjesto u vrhu. Prvenstveno obradom hita Walker Brothersa “The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore”, odnosno u Dorian Gray verziji “Sjaj u tami”, a onda i pjesmama kao što su “Za tvoje oči”, “Ti si tu”, “Nad svim vrhovima”, “Monstrum pored sna” i “Tonemo u mraku”, ostavili su nezaboravan trag u povijesti glazbe. Pjesme su to koje su i dalje prisutne u programima radijskih postaja diljem regije, ali i pjesme koje se neće i ne smiju zanemariti.

Baš kao što su Denis & Denis zaslužni za revoluciju pop scene naših prostora, tako su Dorian Gray imali utjecaj na rock scenu i do danas ga nisu izgubili, bez obzira što je svatko nastavio svojim životnim i profesionalnim putem.

Izdanje Greatest Hits Collection grupe Dorian Gray možete kupiti po cijeni od 69 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.