Cacadou Look, čuveni opatijski rock sastav, snimio je u 8 godina postojanja 2 studijska albuma i postao prvi ženski bend koji je objavio izdanje na prostoru bivše države.

Sredinom 80-ih godina objavljuju singlove “Sama” i “Kao pjesma”, kojima osiguravaju mjesto u eteru radijskih postaja diljem zemlje. Ubrzo potpisuju ugovor s izdavačkom kućom Jugoton i objavljuju prvijenac “Tko mari za čari”. Producenti Husein Hasanefendić Hus i Tomo in der Mühlen pobrinuli su se za sjajan zvuk na albumu, a bend je zaokružio priču nastupima uživo.

Na drugom studijskom izdanju “Uspavanka za Zoroa”, Cacadou Look bilježe suradnju sa svjetski poznatim producentom Tedom Haytonom i objavljuje neke od svojih najpoznatijih naslova: “Baum Bam Bam”, “Baš kao nekad”, “Krenite s nama” i “Samo za tebe”.  Ovim albumom privukle su pozornost velikog broja obožavatelja, no zbog ratnih zbivanja nisu bile u mogućnosti nastaviti s radom. Posljednji nastup bend je održao 25. svibnja 1991. godine.

Najveća vrlina Cacadou Looka bila je glazbena razigranost koja im je omogućila da stvaraju pamtljive hitove, prerađuju stare klasike, a da to uopće ne zvuči “retro”, zatim da sviraju gitare, plešu i pjevaju i da se sve to skupa čini dijelom jednog svijeta iz bajke.