-3 C
Vinkovci
Srijeda, 8. veljače 2023.

Objavljen zajednički EP Underworlda i Iggyja Popoa naslovljen Teatime Dub Encounters

Više od autora

- vl promo-

Underworld i Iggy Pop predstavljaju odlično EP izdanje naslova “Teatime Dub Encounters”, koje je od 27. lipnja dostupno hrvatskim fanovima putem Deezer i Google Playa.

Ova priča započela je za vrijeme rada Ricka Smitha iz Underworlda na soundtracku filma “T2 Trainspotting”. Rick je zatražio sastanak s Iggyem u londonskom Savoy hotelu, kako bi popričali o suradnji na pjesmama za film.

“Iggy je bez problema pristao na sastanak, pogotovo jer smo obojica jako vezani uz Trainspotting i Dannya. Od tog trenutka njegova pristanka, razmišljao sam o tome kako imam samo jednu priliku nagovoriti ovog gospodina da surađujemo. Stoga sam se pojavio u hotelu s gotovo pola svog studija, unajmio sobu, sve postavio i čekao”, otkriva Rick vrlo interesantnu priču o početku suradnje.

“Našao sam se u situaciji da sam s jedne strane imao osobu koja je u hotelskoj sobi postavila prokleti studio, s druge strane je na Skypeu bio Oscarom nagrađeni redatelj, ispred mene mikrofon i odjednom mi se predstavlja 30 savršeno ispoliranih pjesama! U takvoj situaciji ne želite biti mlakonja koji će reći ‘ne’, stoga mi je um radio punom parom”, dodatno otkriva i Iggy Pop anegdote o suradnji i nastanku ovog EP izdanja.

A “Teatime Dub Encounters” EP nastao je upravo kroz nekolicinu hotelskih sessiona kreiranja i snimanja pjesama, i to svega nekoliko tjedana nakon što su i Underworld i Iggy Pop objavili svoja samostalna studijska izdanja (18.03.2016.; “Barbara Barbara, We Face A Shining Future” i “Post Pop Depression”).

EP donosi ukupno 4 pjesme, a suradnja je premijerno najavljena live izvedbom pjesme “Bells & Circles” tijekom Underworldovog nastupa na BBC Biggest Weekend Belfast događanju, u svibnju ove godine. Nakon toga su uslijedile i objave pjesama “I’ll See Big” i “Get Your Shirt”, a zatim i predstavljanje čitavog EP izdanja, koje je finalno oblikovano još i pjesmom “Trapped”.

Prethodni članak
Sljedeći članak

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno