19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Obnova dječjih igrališta u Radićevom bloku i Centru

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr
Dva vinkovačka mjesna odbora, Stjepana Radića i Centar, uskoro će imati obnovljena, suvremeno uređena i opremljena središnja dječja igrališta. S tijekom radova danas se upoznao i gradonačelnik Ivan Bosančić koji je sa suradnicima posjetio radilišta u oba mjesna odbora, u Radićevom bloku na križanju ulica Julija Klovića i Kneza Domagoja te u Centru kod Doma izviđača u Nazorovoj ulici. Uz ova dva uskoro će biti obnovljena još tri igrališta, a za uređenje svih pet igrališta u gradskom proračunu osigurano je nešto više od 700 tisuća kuna.

“To će biti dječja igrališta s antistres podlogom te opremom i uređenjem po svim suvremenim standardima. Dakle, nastavljamo dalje na tragu onoga što smo zamislili kada je riječ o dječjim igralištima, a gdje nam želja da svaki mjesni odbor dobije jedno novo moderno igralište. Prvi radovi su krenuli u Radićevom bloku i u Centru, a slijede mjesni odbori Zagrebački blok, Vinkovačko Novo Selo i Mala Bosna. Sva će igrališta biti uređena u istom tonu kako bi i centar grada i rubni dijelovi imali istu kvalitetu za svoju djecu”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Želja je u svakom mjesnom odboru kreirati jedan središnji otvoreni prostor čije bi “srce” bilo dječje igralište, a oko kojega bi se onda gradila priča i za odrasle sa zelenilom, klupama i slično. “Pripadnost mjesnom odboru je jako važna isto kao i pripadnost gradu, a mi želimo da svi naši mjesni odbori imaju podjednaku kvalitetu života. Pozornost je možda najviše na središtu grada, ali svaki mjesni odbor bi morao imati barem približno jednaku kvalitetu usluge od Grada. Zato smo i s dječjim igralištima krenuli na više mjesta istodobno kako bi obuhvatili što širi prostor, a nagodinu idemo i s ostalima. Tako da bi svaki mjesni odbor u sljedećoj godini trebao imati jedno novo, lijepo dječje igralište, jedan prostor za građane za druženje”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno