13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Program “Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta” za 2019. godinu. Ovaj javni poziv otvoren je do 15. lipnja ove godine, a namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima, isključivo obrtima, trgovačkim društvima i zadrugama, koja obavljaju djelatnost na obrtnički način i izrađuju proizvode tradicijskog i umjetničkog obrta pretežito ručnim radom i u malim serijama, sukladno odredbama Pravilnika o tradicijskim odnosno umjetničkim obrtima.

Sredstva, koja se se odobravaju u 100% iznosu prihvatljivih troškova, namijenjena su za ulaganje u unaprjeđenje proizvodnje, ulaganje u razvoj novih proizvoda/usluga, prilagodba, uređenje i poboljšanje poslovnog i proizvodnog prostora, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, upravljanje i zaštita intelektualnog vlasništva i marketinške aktivnosti i ulaganja za izlazak na nova tržišta.

Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte na adresu: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – Prijava na Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2019. godinu Ulica grada Vukovara 78 10000 Zagreb.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno