Danas se družimo uz prvi album zagrebačkog benda dno. Album nosi naziv “dno” i objavljen je digitalno na svim bitnim streaming i download servisima. Inače, dno. je novi projekt veterana hrvatske punk rock scene koje smo vidjeli u mnogim značajnim bendovima u proteklih dvadesetak godina: No Comment, The Babies, Cherkezi United, Vegetable Soup, Minus Cway i Porota.

Pred dečkima su dva nastupa u Zagrebu, onaj 24. studenog ispred legendarnih protagonista grunge pokreta, bendom Mudhoney, u Močvari, te koncertna promociju albuma u zagrebačkom Hard Placeu, 30. studenog uz podršku prijatelja i kolega im Brujača.

Cover albuma “dno” grupe dno. | Geenger Records press

Grupa dno. osnovana je krajem 2014. godine nakon raspada grupe Cherkezi United. Gitarist Daba i bubnjar Nino željeli su nastaviti svirati, pa im se igrom slučaja pridružio i basist Oleg. Svi članovi benda aktivno su prisutni na underground i alternativnoj sceni još od početka 90-ih godina, a svirali su u raznim punk-rock, hard core i sličnim bendovima.

S obzirom na bogato iskustvo, bend je odlučio strpljivo graditi karijeru lišen grozničave potrebe da što prije izađe u javnost i prezentira svoju glazbu, što su iskoristili za temeljit i dugotrajan rad na smišljanju i aranžiranju autorskih pjesama. Krajem 2016. godine u splitskom studiju Bozon snimili su demo-snimke koje su uvod u pravo studijsko snimanje. Nakon uspjeha na Karlovačko RockOffu i osvajanja nagrade za najbolju izvedbu, krenulo se i s ozbiljnim snimanjem. Album je snimljen u studiju Sunday Studios u Sv. Nedjelji, snimali i producirali su ga Sven Pavlović i Mijo Gladović, a masteriran je u Amsterdamu kod legendarnog Zlaye. Od listopada 2018., dno. postaje član obitelji Geenger Records.