28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Od danas prijenos sjednica Gradskog vijeća na Facebooku Grada Vinkovaca

Više od autora

- vl promo-

Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Uvertira u današnju sjednicu Gradskog vijeća bio je mirni prosvjed nekolicine građana koji su se okupili ispred zgrade kazališta kako bi iskazali svoje protivljenje maskama i testiranju u školama te cijepljenju djece.

„Gradonačelnika Bosančića pozivam da načini neku vrstu dekreta i ukine preporuku za testiranje djece. Dakle, nema zakona, nego samo preporuke. Podsjetit ću još samo na primjer sinjskog gradonačelnika Mire Bulja koji ne poštuje preporuke Nacionalnog stožera i sve OK, ništa mu se nije dogodilo,” rekao je jedan od prosvjednika Branimir Puškarić.

Gradonačelnik Ivan Bosančić došao je pozdraviti prosvjednike i saslušati što imaju za reći. Naglasio je kako poštuje poruke i mišljenje dijela naših sugrađana koji ne žele svoju djecu testirati i cijepiti, protive se radu Stožera i njegovim odlukama, no jednako ne dopušta da mu netko nameće mišljenje jer to niti sam ne čini drugome, dodajući kako nema mehanizam za udovoljavanje prosvjedničkih zahtjeva.

„I ja sam roditelj kao i oni, imam svoje razmišljanje, svojoj djeci želim najbolje i odgajat ću ih onako kako smatram da je najbolje za njih. Dakle, poštujem demokratsko pravo prosvjednika i promišljanje konkretne situacije koje nije u suglasju s mojim,” komentirao je Bosančić u nadi kako pandemija ide svome kraju pa će u konačnici i sve ove teme biti završene.

Na sjednici Gradskog vijeća, za koju od danas Grad Vinkovci osigurava prijenos uživo na svojoj Facebook stranici, prisegnuo je Ivan Kubiček s liste HDZ-a koji će popuniti mjesto Mladena Karlića, od danas predsjedavajućeg Gradskog vijeća.

„Obavljao je tu dužnost u posljednjem sazivu i sa svojim bogatim političkim iskustvom na razini grada i nacionalno može doprinijeti da Vijeće donosi odluke još brže i kvalitetnije u korist svih građana”, pojasnio je izbor vijećničke većine vinkovački gradonačelnik.

U korektnu suradnju, kao i ranije, uvjeren je novi/stari predsjednik vinkovačkog Gradskog vijeća Mladen Karlić koji najvažnijim ističe funkcioniranje po svim pravilima odnosno Poslovniku kao Bibliji ovog tijela. Apostrofirao je važnost obrazloženja odnosno pojašnjenja svih točaka, na koncu i kritiku onoga što nije dobro, ali na tom tragu onda očekuje i konstruktivne prijedloge kako život u gradu učiniti boljim.

„To je osnovna zadaća svih nas i ja sam uvjeren ako smo svi izabrani od naših građana, svatko s određenim brojem onih koji ga podržavaju. Naša je zadaća opravdati to povjerenje da odluke i prijedloge koje donosimo, budu pozitivne u smislu prosperiteta i napretka grada, posebice u komunalnom smislu odnosno ono što je naša nadležnost”, poručuje Karlić.

Vijećnici su, između ostalog, usvojili izmjene i dopune Odluke o izradi Strategije razvoja Urbanog područja Vinkovci za razdoblje 2021.-2027.

„S obzirom na nove smjernice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU od ljetos, u ovdje nadodajemo provedbene akte komunikacijske strategije, komunikacijskog plana i razvoja grada Vinkovaca. Ujedno to nam je i uvjet da bi strategija bila potpuna”, izvijestila je Katarina Vučić, pročelnica Upravnog odjela za investicije, fondove Europske unije i imovinu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno