U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, u sklopu svima omiljenog Ljeta u knjižnici, ovoga tjedna je na programu radionica izrade krpenih lutaka.

Kolovoz je u našu knjižnicu ponovno donio radnu atmosferu u kojoj su, kao i cijelo ovo ljeto, najviše uživali najmlađi. Na rasporedu je nova radionica, a ovoga puta radi se o izrađivanju krpenih lutaka koju su djeca s veseljem prihvatila. Mašte nije nedostajalo.

“Djeca će od krpica i ostataka tkanina i različitih materijala izrađivati krpene lutke. S obzirom da smo pretpostavili da većina djece nije do sada radilo sa šivanjem, na ovoj prvoj radionici počeli smo samo s vezanjem konca, odnosno s povezivanjem materijala. Razlog tomu su i mlađi uzrasti, a na sljedećoj radionici ćemo onda zbilja šivati i učiti tehnike ušivanja“, pojasnila nam je Mirta Sorčik, voditeljica radionice.

Nadamo se da će konačan rezultat biti uistinu zanimljiv i kreativan te da će djeca svojim kreacijama oduševiti sve posjetitelje vinkovačke knjižnice koji će sve proizvode Ljetne škole imati priliku vidjeti krajem kolovoza.

Radionica izrade krpenih lutaka se nastavlja u ponedjeljak, 12. kolovoza, s početkom u 16:30.