12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Odabrana 33 kandidata koja će brinuti o 198 korisnika kroz projekt Zaželi u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-

Kako je objavljeno na službenim stranicama Grada Vinkovaca, donesena je odluka o odabiru 32 kandidatkinje i jednom kandidatu koji će brinuti o korisnicima kroz projekt Zaželi, a s kojima će biti sklopljen Ugovor o radu na određeno vrijeme u trajanju od 30 mjeseci.

„Projekt Zaželi, jedan od nama najdražih projekata, izraz je solidarnosti i brige za najranjivije skupine našeg društva. Posebno bih naglasio kako će za razliku od prethodnih godina ovoga puta čak 30 mjeseci naše sugrađanke i sugrađani brinuti o onima kojima je takva pomoć najpotrebnija. Veliko je to olakšanje i za obitelji krajnjih korisnika jer nije lako obavljati svakodnevne obveze, a u kući imati stariju osobu koja ne može sama funkcionirati. Ovo je, dakle, jedna jako dobra priča koja pozitivno utječe na veliki broj ljudi”, rekao je u veljači o ovome projektu gradonačelnik Ivan Bosančić.

Podsjetimo, nova Zaželi faza teška je 1,5 milijuna eura, trajat će najdulje do sada, čak dvije i pol godine u kontinuitetu što je sjajna vijest za sve kojima će kroz projekt biti osigurano radno mjesto, a korisnicima, za njih ukupno 198 u Vinkovcima, osigurati potrebnu skrb i pomoć.


Ciljano, obuhvatit će starije od 65 godina u samačkom, dvočlanom ili višečlanom kućanstvu, a čiji prihodi ne prelaze iznos prosječne starosne mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža. Nadalje, skrb obuhvaća i odrasle osobe s invaliditetom koji imaju utvrđen treći ili četvrti stupanj invaliditeta, žive u samačkom, dvočlanom ili višečlanom kućanstvu, a čiji roditelj ili drugi član obitelji nema priznato pravo na status roditelja njegovatelja za potrebu skrbi o odrasloj osobi s invaliditetom.

Detaljnije informacije o Odluci, kao i popis odabranih kandidata možete pronaći na službenoj stranici Grada Vinkovaca.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno