Na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata položeni su vijenci i upaljene svijeće vukovarskom branitelju, hrvatskome vitezu, pukovniku Marku Babiću u spomen na 12. obljetnicu njegove smrti. Vijence su položili članovi Markove obitelji, te izaslanstva državnoga vrha, Ministarstva branitelja, Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, braniteljskih udruga, Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije i gradova prijatelja.

“Marko Babić je simbol Domovinskoga rata i hrvatske države. Hrvatska država i hrvatska vojska je nastajale su ovome gradu. Bila je to snaga hrvatskoga čovjeka u kojega je predsjednik dr. Franjo Tuđman imao najviše povjerenja,  jer je s velikom ljubavlju stvarao hrvatsku državu, a za mene osobno je velika povlastica što sam imao priliku u ratu upoznati Marka Babića i družiti se s njim i poslije rata.”, kazao je izaslanik predsjednice RH, Ante Deur, vukovarski branitelj.

Markovu hrabrost, skromnost i veličinu pamte njegovi prijatelji i suborci koji i danas s ponosom govore o Markovoj neizmjernoj hrabrosti i sigurnosti koju je ulijevao svim svojim suborcima i onda kada je bilo najteže.

“Marko je bio puno više od branitelja, što mi tada nismo prepoznavali. Nosio se u sebi toliko lijepih osobina, pa čak i pjesničkih i romantičnih, no obilježila ga je neizmjerna hrabrost i način na koji je lovio i uništavao tenkove što je nama ostalima je ulijevalo povjerenje i poštovanje.”, sjeća se i danas vukovarski branitelj Zvonko Milas, državni tajnik Središnjega državnoga ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

Marko Babić je s redateljem Eduardom Galićem i producentom Dominikom Galićem, producirao je dokumentarac Heroji Vukovara želeći prenijeti istinu o Domovinskome ratu i obrani Vukovara.

“Marko kao trajna vrhunska vrijednost Domovinskoga rata mora ostati u našim srcima i sjećanjima, a mi se moramo truditi da te vrijednosti zauvijek ostanu u našem narodu i generacijama koje dolaze.”, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava te napomenuo kako danas i Srednja strukovna škola u Vukovaru nosi ime legendarnoga vukovarskoga branitelja.

Marko Babić je umro od posljedica moždanog udara 5. srpnja 2007. a četiri dana kasnije pokopan je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata.

“Otišao je iznenada i nažalost prerano. Neizmjerno nedostaje cijeloj našoj obitelji. Nosimo ga u srcu i pamtimo ga po izuzetnoj dobroti i skromnosti.”, rekla je Markova sestra Kata Lozančić.

U sjećanje na hrvatskoga viteza, Marka Babića održan je komemoracijski skup kod Spomen obilježja Groblje tenkova na Trpinjskoj cesti a sveta misa služena je u Crkvi Gospe Fatimske u Borovu Naselju.