Iako mu je premijera bila najavljena za 22. ožujka ove godine, novi film slavnog američkog glumca, ipak neće biti tada prikazan. Nije posrijedi niti uobičajeno pomjeranje rasporeda premijera zbog “prenetrpanosti”, no čelnici Sonyja su se odlučili za novi datum premijere ove epske priču iz Drugog svjetskog rata – 8. svibnja ali tek dogodine! Zašto?

Tom Hanks je, ujedno i scenarist ovog filma, adaptaciji romana “The Good Shepherd”, čiji je autor C. S. Forester. Film “Greyhound” je priča u čijem je središtu pozornosti mornarički zapovjednik Ernest Krause, veteran španjolsko-američkog rata, koji je vodio i konvoj preko Sjevernog Atlantika u Drugom svjetskom ratu…


Ovaj film je definitivno nastavak Henksovog interesa za zbivanja iz Drugog svjetskog rata, o kojima je već radio na projektima poput “Spašavanja vojnika Ryana” i “Združene braće”.

Već se nagađa kako je ovo “odlaganje” za čak 14 mjeseci pokazatelj kako nešto nije u redu sa zajedničkom vizijom Toma Hanks i redatelja Aaron Schneider, kome je to, inače, tek drugi dugometražni igrani film, još od debija, trilera “Get Low” iz 2009. godine.