Temeljem vremenske prognoze, izvjestili su iz Veterinarske stanice Vinkovci, odgađa se aviotretiranje komaraca na širem vinkovačkom području za jedan dan.

Tako će akcija najavljena za danas na području: Marinci, Cerić, Nuštar, Mirkovci, Vinkovačko Novo Selo, Vinkovci I. i Vinkovci II., biti provedena sutra, 9. srpnja, od 19 do 21 sat.

Također, akcija najavljena za sutra bit će provedena u srijedu, 10. srpnja, prema najavljenom rasporedu. Od 5 do 8 sati: Komletinci, Otok, Privlaka, Lipovac, Apševci, Podgrađe, D. N. Selo, Nijemci, Banovci, Vk. Banovci, Đeletovci, Vođinci, Rokovci, Andrijaševci. Od 19 do 21 sat: Korog, Antin, An. Mlaka, Tordinci, Cerna, Šiškovci, Ivankovo, Prkovci, Retkovci, Stari i Novi Mikanovci.

Koristit će se insekticidi odobreni od Ministarstva zdravstva RH i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije za primjenu u naseljenim mjestima, koji su bez štetnih učinaka na zdravlje ljudi i toplokrvnih životinja.

Ipak, građani koji imaju problema sa zdravljem i malu djecu, u vrijeme akcije ne bi trebali izlaziti iz kuće te bi trebali zatvoriti prozore.

Za vrijeme aviotretiranja pčelari trebaju zatvoriti košnice.