Darovatelji krvi su ponovo iskazali svoju humanost i spremnost pružiti ruku i darovati krv za spas bolesnih ili ozlijeđenih osoba.

U 27 akcija dragovoljnog darivanja krvi koje je od 01.01. do 22.07.2019. u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci krv je darovala ukupno 1.301 osoba (1.042 muškarca i 259 žena), što predstavlja 116,16% od plana za prvih sedam mjeseci ove godine.

Krv je u ovom razdoblju po prvi put dalo 219 osoba (153 muškarca i 66 žena), što predstavlja 16,83% od ukupnog broja darovatelja. Prosjek novih darovatelja za Republiku Hrvatsku iznosi 7%, pa zaista imamo razloga biti ponosni na više nego dvostruko veći broj novih darovatelja na našem području i zahvaliti svima, i starim i novim darovateljima, na iskazanoj humanosti.

“Jučerašnjoj akciji održanoj u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci odazvala se 81 osoba, od kojih je 69 darovalo krv. Toj akciji odazvao se i veći broj osoba u dobi između 18 i 40 godina koji su došli dati uzorak krvi i upisati se u Hrvatski registar darovatelja krvotvornih matičnih stanica za Zakladu Ane Rukavine, kako bi pomogli i malenom Leu Adžamiću iz Gradišta koji boluje od vrlo rijetke bolesti (Wiskott-Aldrich sindroma) i za kojega je jedini način ozdravljenja transplantacija koštane srži”, ističu iz Gradskog društva Crveni križ.