Na karting stazi Autokluba Vinkovci, u organizaciji Motokluba Vinkovci i Oldtimer kluba “Stari sjaj”, danas su vožene utrke Amaterske moto lige za motocikle marke Tomos. Lijepo vrijeme i niz odličnih utrka primamilo je u naš grad brojne natjecatelje iz svih krajeva Hrvatske, kao i publiku koja ih prati na natjecanjima. Cilj je, kažu organizatori, osim dobre vožnje i pobjede u utrkama i druženje zaljubljenika u ove legendarne motocikle.

Inače, utrke Tomosa voze se u nekoliko različitih kategorija, ovisno o stupnju dorade motocikla. A kako smo čuli od samih sudionika utrke, neki primjerci postižu brzinu od preko 120 kilometara na sat.

“Na jučerašnjim treninzima imali smo 25 prijavljenih sudionika, no evo danas ih je i preko 30 na glavnim utrkama. Uglavnom su to gostujuće ekipe iz cijele Hrvatske, kao i gosti iz Slovenije, uz tek nešto manji broj domaćih predstavnika”, rekao nam je Boris Leko, jedan od organizatora ovog natjecanja u Vinkovcima. Natjecanja su trajala nekoliko sati, te su svi koji vole stare motocikle, naročito Tomose, imali priliku otići do trkališta iza HAK-a i uživati u ovim brzim i izdržljivim oldtimerima.

Utrke su se vozile u pet klasa, pa je tako u klasi juniora prvo mjesto osvojio Petar Maroš iz Cerića, u Automatic seriji Frano Usmijani s Korčule, a u Automatic Kit seriji Ante Leko iz Nuštara. U APN seriji najbolji je bio Morion Leško iz Spišić Bukovice, a najjačoj, odnosno Open klasi prvo mjesto osvojio je Josip Rilje iz Splita.