17 C
Vinkovci
Četvrtak, 26. svibnja 2022.

Održan Padobranski kup državnosti Vukovar 2018

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr
Na aerodromu Aerokluba Borovo, povodom Dana Državnosti, svečano je održan tradicionalni dvodnevni 15. „Padobranski kup državnosti Vukovar 2018“.

Na kupu državnosti sudjelovalo je 40-ak padobranaca iz Hrvatske i susjednih zemalja te članovi državne reprezentacije koji su se natjecali pojedinačno i ekipno. Padobranci su se natjecali u skokovima na cilj s tisuću metara. Pojedinačno, najbolja je bila Ina Gittel iz Aerokluba Sombor, a ekipno prvo su mjesto osvojili članovi hrvatske padobranske reprezentacije Cumulus. Goran Ratkajec, nastavnik padobranstva i izbornik hrvatske padobranske reprezentacije pojasnio je što je potrebno da bi bili dobar padobranac te rekao da je potrebno najviše dobre volje te lokalni klub koji može pružiti osnovnu obuku. Padobranstvo nije opasan, ali je u Hrvatskoj skup sport – postoje glavni i rezervni padobran te padobranski automati koji sami otvore rezervni padobran. Međutim, u Hrvatskoj je problem materijalna situacija i zato su padobranski klubovi u nižim granama.

Kup je otvorio zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček, ispred aerokluba “Borovo” okupljene je pozdravila predsjednica Katica Čajkovac izrazivši zadovoljstvo što se natjecanje iz godine u godinu povećava te je svima poželjela sigurne skokove, a nagrade najuspješnijim pojedincima i ekipama uručila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Kustura.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno