26 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Održana 18. tradicionalna Lovačka zabava u Nijemcima

Više od autora

- vl promo-

Općina Nijemci pruža potporu lovačkim društvima dolaskom načelnika Vjekoslava Belajevića te u svom proračunu odvaja gotovo 24.000,00 eura godišnje za djelovanje i potporu rada lovaca s područja cijele Općine. Načelnik je istaknuo kako je za interes stranih lovaca prema domaćim lovištima ključna i prateća ponuda koja je na našem području zavidna jer domaćini ostave izuzetan dojam na sve posjetitelje. U svim aktivnostima i mjerama koje provode, fokus je uvijek na kvaliteti.

Tako je i Lovačko društvo „Dubrava” Nijemci korisnik sredstava koja namjenjuju za poboljšanje lovno gospodarskih objekata te na kontinuirano uređenje prostorija lovačkog doma. Društvo je osnovano 1928. godine, a broji 37 članova. Većinom su brojili oko 30 članova, a pohvalno je istaknuti kako su ove godine primili čak 7 mladih članova.
Nakon stanke uzrokovane pandemijom, u subotu je u prepunom Vatrogasnom domu u Nijemcima održana tradicionalna 18. Lovačka zabava uz pjesmu, veselje, lovačke priče, specijalitete i bogatu tombolu. „Najgore je pričati sam o sebi, ali neka drugi kažu kako je bilo. Imamo novi Vatrogasni dom u kojemu je bila prva veća zabava s oko 350 osoba. Jedino iz Dubrovačko-neretvanske županije nije bio nitko, ostali su svi bili”, rekao je za Radio Vinkovce predsjednik Društva Zvonko Pandža te dodao kako su karte za ulaz bile rasprodane 8 dana prije zabave, što je dokaz velike zainteresiranosti ljudi za ovakav događaj. Gošća večeri bila je pjevačica Cecilija, a glavna nagrada sedam dana ljetovanja u Vodicama.

FOTO: Facebook stranica načelnika Općine Nijemci

Raspolažu s oko 4000 hektara, a divljači uglavnom ima. „Zeca, fazana, imamo koliko hoćemo, a prije par godina smo dobili i jelena. Od toga pravimo Lovačku zabavu i možemo reći kako mesa nikad ne nedostaje”, ističe Pandža.


Dugogodišnji predsjednik rekao je kako imaju puno aktivnosti, a jedna od njih je sudjelovanje na Šokačkim rodovima i Vinkovačkim jesenima, na kojima su kuhali čobanac. Pozvao je sve koji su rođeni i žive u Nijemcima da se pridruže Lovačkom društvu, jer zasigurno nitko neće biti odbijen.

Dodajmo još kako je Općina Nijemci donijela i novi program razvoja turizma za 2023. godinu gdje će kroz svoje mjere omogućiti bespovratna sredstva za ulaganje, poboljšanje i otvaranje novih smještajnih kapaciteta, ulaganje u vanjske terene i bazene te kušaone. Ulaganje i razvoj lovnog turizma zasigurno može visoko pozicionirati Općinu Nijemce i na turističkoj karti kontinentalnog turizma.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno