10 C
Vinkovci
Srijeda, 24. travnja 2024.

Petaši na radionici u OŠ Bartola Kašića: Vrijeme je za obnovu močvara

Više od autora

- vl promo-

U Osnovnoj školi Bartola Kašića Vinkovci povodom obilježavanja Međunarodnog dana močvara danas je održana zanimljiva stručna radionica namijenjena učenicima petih razreda pod sloganom „Vrijeme je za obnovu močvara”.

Radionicu je osmislila i vodila stručna suradnica biologinja iz Javne ustanove, Tea Tunuković, uz podršku i suradnju učiteljice prirode i biologije Josipe Ištvanović Kurhelec, rekla je ravnateljica Osnovne škole Vlasta Pavlović Elez.

„U županiji su najpoznatija močvarna staništa Otočki virovi. Imaju sve karakteristike močvarne vegetacije i Tompojevački ritovi, koji se protežu čak kroz nekoliko naselja”, kaže biologinja Tea Tunuković.„Cilj ovih radionica je podizanje svijesti o važnosti očuvanja močvarnih staništa i biološke raznolikosti”, ističe ravnateljica te dodaje kako će tad učenici imati priliku upoznati močvarna staništa naše županije, predstavnike močvara, kao i glavne dobrobiti ekosustava. Isto tako, obilježavanje značajnih datuma u zaštiti prirode potiče prirodno znanstveno razmišljanje učenika te ih ujedno educira o važnosti zelene pismenosti.

„Želimo naše učenike osvijestiti, obrazovati, ali isto tako i odgajati da jednog dana budu odgovori i aktivni građani našeg društva i da čuvaju ono što nam je već dano, za buduće generacije”, poručuje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno