17 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Općina Lovas danas slavi svoj dan, 23. rujna

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Općina Lovas danas slavi Dan Općine, 23. rujna, a program Miholjskih dana, koji se tim povodom organiziraju, ove godine 25. put, započeo je 17. rujna, a završava 2. listopada.

Program je započeo radionicom misijske skupine Župe Lovas. U organizaciji vlč. Marina Putilina, a pod budnim okom časne sestre Mirele te vjeroučiteljica Marijane i Anice, najmlađi Lovaščani izrađivali su raznovrsne predmete poput krunica, čestitki, narukvica… Sredstva prikupljena prodajom izrađenih rukotvorina namijenjena su za sirotište u Beninu.

„Sve pohvale onima koji su hladno i kišno subotnje jutro iskoristili kako bi pružili pomoć onima koji je nužno trebaju”, ističe načelnica Tanja Cirba uz poziv na ostala događanja ovogodišnjih Dana.

Danas, na sam Dan općine, za 11 sati zakazan je skup gostiju u općinskoj vijećnici.

U 11,30 sati bit će položeni vijenci i upaljene svijeće uz molitvu kod spomen obilježja masovne grobnice i spomen križa u centru Lovasa.

U 12 sati bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća s prezentacijom projekta “Izgradnja međunarodnog Zimovnika na Dunavu u Optaovcu na 1314 rkm”.

Današnji dan upotpunit će i sajam lokalnih proizvoda Centra za održivi razvoj lokalne zajednice općine Lovas.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno