5 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Općina Nuštar: Sjećanje na žrtve Cerića i Marinaca

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U sjeni epidemije novoga koronavirusa ove godine proteći će i 29. obljetnica obrane Nuštra te sjećanje na okupaciju Cerića i Marinaca u Domovinskom ratu. Uz sjećanje na ta događanja, što je činilo okosnicu programa, početkom listopada u općini Nuštar održavali su se Dani obrane i dani općine Nuštar, koji će ove godine izostati u onom obliku u kojemu se već godinama održavani.
„Ove godine zbog epidemioloških mjera i situacije u kojoj se trenutno nalazi naša županija nećemo organizirati proslavu Dana obrane i dana Općine Nuštar, već ćemo se samo sjetiti i odati počast našim poginulim i nestalim braniteljima i mještanima s područja Općine Nuštar. Smatramo kako je najbolje ove godine Dane obrane i dane Općine Nuštar provesti u što manjem okupljanju”, ističe općinski načelnik Hrvoje Drinovac.
Tako je danas u crkvi Male Gospe u Marincima, služena misa zadušnica u spomen na sve poginule, umrle i nestale branitelje i civilne žrtve Marinaca, a potom su kod spomen obilježja pored crkve položeni vijenci i upaljene svijeće. Misa zadušnica danas je služena i u crkvi Sv. Katarine u Ceriću u spomen na sve poginule, umrle i nestale branitelje i civilne žrtve Cerića, a potom su kod spomen obilježja u središtu mjesta položeni vijenci u upaljene svijeće.
U Ceriću je danas polaganjem vijenaca kod Kuće HOS-a počast odana i svim poginulim HOS-ovim braniteljima u Ceriću.

U ponedjeljak, 5. listopada, na Dan obrane Nuštra i Dan općine Nuštar, u crkvi Duha Svetoga u Nuštru bit će služena misa zadušnica za sve poginule, umrle i nestale branitelje i civilne žrtve Nuštra, a potom će kod Spomenika obrani Nuštra u središtu mjesta, biti položeni vijenci i upaljene svijeće.
Druge sadržaje, uključujući i svečanu sjednicu Općinskog vijeća, Općina Nuštar ove godine neće organizirati zbog aktualne epidemiološke situacije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno