12 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Općina Stari Jankovci 40 eura božićnice svojim umirovljenicima

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Sve veće troškove života unazad nekoliko godina prate i općinske vlasti Starih Jankovaca predvidjevši proračunska sredstva iz Socijalnog programa za pomoć svojim umirovljenicima.

Kako su objavili, i ove godine učinit će to poklon bonovima u vrijednosti 40 eura svima čije mirovine ne prelaze 340 eura.

Trgovine u kojima umirovljenici mogu realizirati svoje božićne bonove su Slavonija Bošković, Patričar i Boso, ali isključivo na području općine Stari Jankovci zaključno s 11. siječnja 2024.

Naime, cilj je uistinu u protuvrijednosti iznosa kupiti namirnice potrebne kućanstvu posebice sada u vrijeme blagdana kada potrošnja raste, a svak od nas ima želju počastiti se onim što primjerice nema priliku, možda, uobičajeno konzumirati.

Kako su najavili iz Općine Stari Jankovci, podjelu novčanih bonova odradit će idući tjedan, 13. i 14. prosinca od 8 do 13 sati.


S obzirom na naselja iz kojih su, u zadanim terminima, mještani ih mogu podići na adresi STARI JANKOVCI, Dr. Franje Tuđmana 13, NOVI JANKOVCI, Školska 13, SRIJEMSKE LAZE, Danila Kovačevića 1, SLAKOVCI, Petra Preradovića 52, OROLIK, I.G. Kovačića 1.

Umirovljenici koji imaju veća primanja od naznačenog, a ostvaruju ih iz inozemne mirovine, plaće, zakupa, najma, poticaja ili nekog drugog oblika dohotka, nemaju pravo na božićnicu.

Ali imaju korisnici naknade za stanovanje i to u visini 30 eura, također poklon bona prema navedenim uvjetima.

Sa sobom je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu, a jednako, njegovu osobnu mora imati i druga osoba ako bon podiže u ime korisnika božićnice.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno