2 C
Vinkovci
Petak, 8. prosinca 2023.

Opet politički performans uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara?

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Novinarski upit, a nakon prozivke vladajućih koja je danas ponovno stigla iz Vukovara, vezano uz dolazak političara i organizaciju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., iz Županje je komentirao predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Naime, kako je preneseno, posebni savjetnik za branitelje Tomislav Josić ih kritizira kako dođu samo po službenoj dužnosti, sa službenim vozilima te da 90 posto dužnosnika inače nikada ne bi došlo u Kolonu sjećanja, niti posjetilo Vukovar. Ističe kako dolaze odraditi dan, pokupiti dnevnicu, najesti se i napiti.“Nisam čuo njegovu izjavu. Podsjetio bih i njega i ostale da je organizator Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Vlada. Podsjetio bih ga i da je sve ove godine prije, praktički sve troškove snosila Vlada. Uputio bih ga na potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja da točno s njim provjeri koliko je novca hrvatska Vlada, zato što želi, dala za organizaciju. To su za mene teme koje ne znam što imaju za cilj. Prošli tjedan je bio sastanak u Ministarstvu hrvatskih branitelja, konsenzusom je usvojen program i protokol, ne vidim posebno potrebu ovakvih komentara koji nisu niti primjereni niti bitni u konačnici,” komentirao je Plenković najavivši svoj dolazak u vukovarsku Kolonu sjećanja idućeg petka.

Josić je također, kritizirao i medije koji, prema njegovu mišljenju, uzimaju samo izjave od političara, a ne od, kako je rekao, ljudi koji ovamo dolaze iz cijele Hrvatske. Zakon o proglašenju Vukovara kao mjesta posebnog domovinskog pijeteta nazvao je mrtvim slovom na papiru jer se, kaže, dopušta da 17. studenoga Milorad Pupovac izvodi performanse u Vukovaru odavanjem počasti srpskim žrtvama, a to prilično iritira sve one koji dolaze sa strane, iskreno i s pijetetom. Može li Vlada to spriječiti, pitao ih je Josić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno