23 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Oprah Winfrey, Mindy Kaling i Reese Witherspoon trio filma A Wrinkle In Time

Više od autora

- vl promo-
f_wrinkle-in-time_oprah-kaling-witherspoon_nova-ekranizacija_ST
Mindy Kaling, Oprah Winfrey i Reese Witherspoon

Američka scenaristica i redateljica Ava DuVernay režirat će za Disney ekranizaciju novele ‘A Wrinkle In Time’ koju je napisala Madeleine L’Engle. Knjiga govori o Meg Murry koja živi s mamom, desetogodišnjom braćom blizancima (Sandy i Dennys) i najmlađim bratom Charlesom Wallaceom. Njihov otac, znanstvenik koji je radio za vladu, nestao je prije više od godinu dana. Kada se u blizini njihove kuće pojave tri neobične starije gospođe Meg, njen brat Charles, i njihov novostečeni školski prijatelj Calvin O Keefe kreću na putovanje kroz prostor i vrijeme. Meg pokušava pronaći svog oca i spasiti ga od najgadnijeg mogućeg zla u svemiru, Crnila koje guta svjetove. Ovaj SF dječji roman u vrijeme kada je objavljen, davne 1962. godine, osvojio je prestižnu Newbery nagradu za najbolji roman za mlade, a mnogi ga i danas ubrajaju među 50 najboljih knjiga koje su ikada napisane. Predstavlja prvu priču iz četverostrukog serijala pod nazivom ‘Vremenski kvartal’, a ostale knjige su ‘Vihor pred vratima’, ‘Silne vode’ i ‘Brzoklizeća planeta’.

U ekranizaciji novele Oprah Winfrey će glumiti besmrtnu gospođu Which, a prema nedavno objavljenom članku portala The Hollywood Reporter, američka glumica Mindy Kaling će portretirati gospođu Who, dok će Reese Witherspoon glumiti gospođu Whatsit.

Knjiga je već doživjela filmsku ekranizaciju, i to kao TV film iz 2003. godine kojeg je režirao John Kent Harrison. Za scenarij najnovije filmske adaptacije zadužena je scenaristica i koproducentica Jennifer Lee (Frozen), a za produkciju Jim Whitaker i Catherine Hand.

Osim što se bavi glumom, Mindy Kaling je i autorica, a peta sezona njene serije ‘The Mindy Project’ će se uskoro početi prikazivati posredstvom VOD servisa Hulu. Također je i dio glumačke postave predstojeće heist komedije ‘Ocean’s Eight’ koju režira američki redatelj, scenarist i autor Gary Ross. Reese Witherspoon je dodijeljena uloga u HBO humorističnoj seriji ‘Big Little Lies’, a njen glas ćemo moći čuti u animiranom mjuziklu ‘Sing’ koji će biti objavljen 21. decembra 2016. [Filmofil.ba]

KINO NAJAVA: A WRINKLE IN TIME, TV (2003)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno