Danas je održano 1. kolo Hrvatske plivačke lige, po prvi puta usustavljenog natjecanja koje će kroz 4 kola bodovati trenutnu spremnost plivačica i plivača. Posebnu ligu plivaju seniori, a posebnu juniori. Danas su u Vukovaru održane lige za obje starosne kategorije, a u Plivačkom klubu Orion Vinkovci iznimno su zadovoljni isplivanim rezultatima. “Seniorsku ligu plivali su braća Alojzije i Nikola Ćaleta, Dorian Vugrek, Matej Pfaf, Iva Čorak, Adela Matošević, Martina Rajković, Klara Grgić i Tena Šumanovac, uz podršku s tribina ozlijeđenoga Marina Svilara. Boje Oriona u juniorakoj ligi branili se Una Videković, Marija Ćaleta, Jona Renić-Oršolić, Patrik Šekrst, Ante Kasić i Filip Majko. Starija ekipa je isplivala odlične rezultate, pogotovo uzevši u obzir da je ovo prvo natjecanje ove godine u 50 metarskom bazenu, a znamo da Vinkovčani plivaju u duplo kraćem bazenu, pogodnom za zimsku plivačku sezonu”, ističu u klubu.

Isplivano je 9 normi za ljetno državno prvenstvo, Nikola Ćaleta 3 norme, 50 m leptir, 100 m leptir i 100 m slobodno. Matej Pfaf 3 norme, 200 m leđno, 50 m prsno i 50 m leđno. Dorian Vugrek 2 norme, 50 i 100 m leđno i Adela Matošević 1 norma, 50 m leđno.

“Mlađe snage našeg Oriona su redom svi isplivali najbolje rezultate i dokazali da se rad i trud uvijek isplate”, poručuju Orionovci. Plivače su na natjecanju bodrile trenerice Maša Pešec i Karla Ačkar, dok su iz redova PK Oriona u sudačkom zboru bili Zrinka Jurić, Saša Svilar i Ivan Ćaleta.