19 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

OŠ “Antun Gustav Matoš” 8. godinu zaredom postala Kaufland škola voća i povrća

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Osnovna škola „Antun Gustav Matoš” jedna je od 55 Kaufland škola voća i povrća, osmi put zaredom – odlučilo je to gotovo 80 tisuća glasova građana u zadnja tri tjedna. To znači kako će škole u školskoj godini 2024./2025. svaki tjedan preuzimati besplatno svježe voće i povrće za sve svoje učenike.

Vinkovačka osnovna škola bila je i jedna od dvije u kojima je održana kulinarska radionica. Naime, osnovne škole Đuro Pilar Slavonski Brod te Antun Gustav Matoš Vinkovci jedine su koje od samog početka osvajaju titulu partnerske škole u sklopu projekta „Kaufland škole voća i povrća“. Zbog toga je u rujnu prošle godine održana nagradna edukativna kulinarska radionica pod vodstvom Ribafisha čiji je zadatak bio zainteresirati djecu za zdravu prehranu i kuhati pred učenicima škola. Svim je učenicima ponuđen zdravi obrok, uz obilje smijeha i dobre atmosfere.


Ovaj trgovački lanac proces prijave za svoj dugovječni projekt ove je godine pojednostavio te su se zaključno s 28. travnjem na natječaj prijavile 272 osnovne škole iz cijele Hrvatske, što je ujedno i najveći broj prijava kroz osam godina trajanja projekta. Škole su poslale svoje prijave, a o konačnim pobjednicima odlučili su upravo kupci Kauflanda i to od 2. do 21. svibnja. Naime, na stranici kaufland.hr/skolavip mogli su odabrati školu kojoj žele dati svoj glas.

Ovo je osma godina provođenja projekta Kaufland škola voća i povrća, a do sada je osnovnim školama donirano preko 850 tona svježeg voća i povrća.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno